Απασχολήστε το μικρό σας κάπως έτσι…

toddler

Καμία μέρα δεν είναι αρκετή για το μικρό σας.

Η περιέργεια να παρατηρήσει καινούρια πράγματα και να ανακαλύψει τον κόσμο.Το παιδί σας δείχνει να χρειάζεται την απόλυτη  προσοχή σας και εσείς πρέπει να είστε συνεχώς δίπλα του.

Φυσικά και πρέπει να ασχολείστε με το παιδί σας αλλά η καθημερινότητα μας κάνει πολυάσχολους πολλές φορές και πρέπει να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα.

Και τι γίνεται με το παιδί σας; Θα το αφήσετε παραπονεμένο;Όχι βέβαια!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απασχολήσετε το μικρό σας.

Οι ώρες του γεύματος είναι πολύ σημαντικές για το παιδί σας.Εννοείται πως πρέπει να τρώτε με τα παιδιά σας επειδή είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία την στιγμή του φαγητού. Αν θέλετε να μάθει  κάτι το παιδί σας την ώρα του φαγητού μπορείτε να μιλήσετε για την υγιεινή διατροφή και για διάφορα φαγητά που είναι σωστό να τρώμε. Μπορείτε ακόμη να του λέτε τραγούδια που έχουν να κάνουν με το φαγητό και την διατροφή.

Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν θέλουν να κοιμούνται λιγότερο και έχουν περισσότερη ενέργεια.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει. Διαμορφώστε έναν χώρο με μαξιλάρια και ένα μαλακό χαλάκι κλείστε τα πατζούρια βάλτε του μουσική και αφήστε το να ηρεμίσει ακόμη και αν δεν κοιμηθεί.

Κάντε τον βοηθό. Όταν έχετε δουλειά μπορείτε να τον βάλετε να σας βοηθήσει. Δεν είναι ανάγκη να κάνει κάτι δύσκολο ή επίσης δεν είναι απαραίτητο να τα κάνει σωστά αρκεί να μπορεί να συνεργαστεί και να μάθει να βοηθάει.

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια.Όμως πολλές φορές κάνουν παιχνίδια τους διάφορα οικιακά αντικείμενα. Μην φοβηθείτε να του τα δώσετε. Αφήστε το να παίξει με κατσαρόλες και κουτάλια κλπ. Απλά να είστε κοντά για την ασφάλειά τους και να μην είναι αντικείμενα που σπάνε.

Τα βιβλία και η τέχνη είναι απαραίτητη για τα παιδιά σας. Αν δεν μπορείτε να επισκφεθείτε κάποια βιβλιοθήκη φτιάξτε μια στο σπίτι σας. Στο δωμάτιό του βάλτε του βιβλία για να διαλέξει ή επιλέξτε ένα ενδιαφέρον βιβλίο μαζί.Μια καλή ιδέα θα ήταν να επιλέξετε ένα βιβλίο ζωγραφικής. Έτσι θα βλέπει και ενδιαφέρουσες εικόνες και θα δημιουργήσει τις δικές του ιστορίες.

Σιγά σιγά ο καιρός ανοίγει . Εκμεταλλευτείτε το μπαλκόνι σας, βάλτε μια μικρή πισίνα με νερό και αφήστε το να…πλατσουρίσει με τα χεράκια του.

Κανονίστε βραδιά παιχνιδιού με άλλα παιδάκια. Όλα τα παιδιά χρειάζονται μια παιδική παρουσία στο σπίτι. Ήρθε η ώρα να διασκεδάσουν λοιπόν!

Τέλος πολλές φορές μπορεί το μικρό σας να δείχνει ότι βαριέται αλλά πρέπει να σκεφτείτε το γεγονός ότι μπορεί απλά να μην θέλει να κάνει τίποτα. Κάποιες φορές όλα τα παιδιά χρειάζονται να ηρεμήσουν και να μην ασχολούνται με τίποτα.

babyradio.gr-Γκαλίτσιου Μαριάννα

Για κάθε Μητέρα που έχει Γιο!

O μπαμπάς που θα μπορούσες να γίνεις…

Δεν είστε υποχρεωμένοι να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή.