Γιατί είναι τυχερές οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι!

busy-stay-at-home-mom

Οι stay-at-home-moms (SAHM), οι μαμάδες που μένουν σπίτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, έχουν την τύχη να αποκτήσουν εμπειρίες αλλά και δεξιότητες που άλλοι άνθρωποι δεν θα είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν.

1. Μπορούν να κάνουν νέες φίλες SAHM και να έχουν έτσι την ευκαιρία κάποιος που εμπιστεύονται να τους κρατήσει το μωρό σε περίπτωση ανάγκης.

2. Είναι εκεί για τις «πρώτες του φορές». Το πρώτο χαμόγελο, το πρώτο γέλιο, το πρώτο τους βήμα, ακόμη και τον πρώτο εμετούλη.

Toddler Walking Towards Mother

3. Μπορούν να χαλαρώσουν λιγάκι όταν είναι άρρωστες. Δεν χρειάζεται να χαπακώνονται και να αντέχουν τις αντίξοες συνθήκες στη δουλειά – μπορούν να ξαπλώσουν και λιγάκι στον καναπέ. Ας είναι καλά κι η τηλεόραση κάποιες φορές που βοηθάει.

4. Έχουν περισσότερο χρόνο να δεθούν με το μωρό τους. Να το πάρουν αγκαλιά στον καναπέ, να του αλλάξουν κάθε πάνα, να το μπανιαρίσουν.

Mother Kissing Infant

5. Μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο το πρωί – και πάλι θα ξυπνήσουν απ’ το χάραμα, αλλά μπορούν να ξεκλέψουν λίγο υπνάκο όταν ξανακοιμηθεί το μωράκι τους.

Baby Resting atop Sleeping Mother

6. Μπορούν να χαρούν τον ήλιο και να βγουν μια βόλτα με το μωράκι τους κάθε μέρα της εβδομάδας. Ζήτω οι παιδικές χαρές και οι παραλίες!

7. Μπορούν να αφιερώσουν μπόλικο χρόνο στο παιχνίδι. Θα δείτε πως τα παιχνίδια τους δεν είναι τόσο αδιάφορα όσο φαίνονται και θα κολλήσετε!

8. Ποιος δίνει σημασία στο γυμναστήριο; Οι μαμάδες στο σπίτι γυμνάζονται κουβαλώντας παντού το μωρό τους, σηκώνοντάς το, κυνηγώντας το παντού, σπρώχνοντάς το με το καρότσι και τα ψώνια.

Running mom playfully lifting baby up on city bridge

9. Κάνουν οικονομία μιας και αυτές ξέρουν καλύτερα από την κάθε νταντά και δεν χρειάζεται να πληρώσουν για παιδικό σταθμό.

10. Μπορούν να φορέσουν ό,τι θέλουν κάθε μέρα. Ακόμη και να μείνουν με τις πυτζάμες.

Young mother holding her baby son whilst making breakfast

11. Έχουν χρόνο να απολαύσουν το μαγείρεμα, να ψάξουν καινούριες συνταγές, να αφιερώσουν χρόνο στην προετοιμασία και τη δημιουργία και να γίνουν η επόμενη Βέφα. Και το μικράκι τους μπορεί να τις παρακολουθεί από το καρεκλάκι του ή να τις βοηθήσει σα βοηθός σεφ! Ποιος είπε ότι το μαγείρεμα με τα παιδιά δεν είναι διασκεδαστικό;

πηγή: motherandbaby.co.uk

To διαβάσαμε στο eimaimama.gr

Διαβάστε ακόμη:

«Τι τραβάνε κι αυτές οι μαμάδες στο σπίτι!» μέσα από ξεκαρδιστικές φωτογραφίες

Δεν νομίζω να κουράστηκες.Και τι έκανες δηλαδή όλη μέρα στο σπίτι;

Σε βλέπω, μαμά…