Μια συνταγή για μια εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα με 2 σοκολάτες, κουβερτούρα και γάλακτος, με φουντούκια, γλασαρισμένη με ένα ανάλαφρο γλάσο.
Υλικά συνταγής
Για τη σοκολατόπιτα:
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 φλ. βιτάμ
- 5 αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
- 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Για το γλάσο:
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κοφτό βιτάμ
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί Νο. 28.
- Για τη σοκολατόπιτα: Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και εν” τω μεταξύ βάζουμε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σοκολατόπιτα στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε στο χτυπημένο μείγμα και τις λιωμένες σοκολάτας και χτυπάμε για 1′ ακόμα περίπου μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. * Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από τη φωτιά τη γυρίζουμε σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το γλάσο: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το βιτάμ και το μέλι και ανακατεύουμε. Πριν φτάσει σε σημείο βρασμού την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και γίνει το γλάσο. Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο στην κορυφή και τα τοιχώματα.
* Εάν το μέγεθος του ταψιού είναι μικρότερο από 28 εκ. πρέπει να το αφήσετε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα είναι πιο ψηλό οπότε θα χρειαστεί και πιο πολύ ψήσιμο.
Πηγή: sintayes.gr