“Μαμά, μάθε μου για τον Θεό…”

Nama-Bayi-Laki-Laki-Yang-Artinya-Doa

Βρίσκεστε μέσα σε μια κοιλάδα χωρίς να βρίσκετε τρόπο διαφυγής  και έχετε 2 επιλογές….ζητάτε από τον Θεό να σας βοηθήσει ή περπατάτε βρίζοντας τον Θεό.

Πάντα υπάρχουν αυτές οι επιλογές σε μια δύσκολη στιγμή.Αν στα δύσκολα επιλέγετε να αναζητάτε  τον Θεό τότε το ίδιο πρέπει να κάνετε και στα παιδιά σας. Δεν έχει καμία σημασία αν είναι μικρά.

Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ποιος είναι ο Θεός. Μην πείτε ότι κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Θεός επειδή θα μπερδευτούν.

Πρέπει να ξέρει ότι είναι ο πατέρας των ανθρώπων που δεν έχουν πατέρα.

Ο δημιουργός όλων μας.

Ο θεραπευτής της λύπης μας,

Είναι πιο δυνατός από το κακό.

Μην κρύβετε πράγματα από τα παιδιά σας για τον Θεό και για εσάς επειδή πολύ απλά θα ψάξουν αλλού τις απαντήσεις.

Για αυτό  προσευχηθείτε με τα παιδιά σας. Διδάξτε τους πως προσευχόμαστε για να βρούμε την ηρεμία και να ζητήσουμε την προστασία του.

Πρέπει να ξέρουν ότι μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθειά του όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.Δείχνουμε πάντα την εμπιστοσύνη μας σε εκείνον.

Όλοι μας παλεύουμε καθημερινά με τους φόβους, τις ανασφάλειες,μια αρρώστια,την αγάπη που μας λείπει και πολλά άλλα.Πολλές φορές θυμώνουμε με τον Θεό.Τα παιδιά λοιπόν χρειάζονται να ξέρουν την αλήθεια πως πολλές φορές θα ξεφύγουμε από τον Θεό αλλά Εκείνος θα είναι πάντα εκεί όποτε τον χρειαστούμε.

Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον Θεό. Όπως και να χει είναι κάτι άγνωστο σε αυτά.

Πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν το άγνωστο.

Άγνωστα όμως είναι και όσα  θα συμβούν στην ζωή μας. Για αυτό πρέπει να ζητάμε από τον Θεό να μας προστατεύσει από όσα θα έρθουν.Η απογοήτευση πολλές φορές μπορεί να είναι κυρίαρχη στην ζωή μας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την αλλάξουμε και να νιώσουμε καλύτερα ζητώντας την βοήθειά του.

 babyradio.gr- Γεωργία Τ.