Τίποτα δεν μπορεί να μετατρέψει πιο γρήγορα ένα ήσυχο και ήρεμο σπίτι σε μια ετοιμοπόλεμη ζώνη όσο το χτύπημα ενός τηλεφώνου.
Κάθε μέλος του σπιτιού μπορεί να είναι απασχολημένο με μια δραστηριότητα μέχρι κάποιος να καλέσει την μαμά στο τηλέφωνο.Ξαφνικά όλο το δυναμικό του σπιτιού φέρνει τα πάνω κάτω. Η κλήση αυτή μπορεί να είναι ένα τυχαίο τηλεφώνημα ή κάτι πολύ σημαντικό από τον γιατρό που χρειάζεται την απόλυτη συγκέντρωση της μαμάς.
Μέχρι και ο μπαμπάς αποσυντονίζεται όταν μιλάει η μαμά στο τηλέφωνο.
Στην αρχή ειδικά όταν είσαι μαμά η μόνη σου επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο είναι το τηλέφωνο αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν καταφέρνετε να έχετε ούτε αυτή την επικοινωνία.
Τι συμβαίνει λοιπόν όταν χτυπάει το τηλέφωνο;
Όλα τα παιδιά σας ταυτόχρονα πεινάνε ή θέλουν τουαλέτα ή θέλουν αμέσως βοήθεια σε κάτι. Τότε λοιπόν χρειάζονται την αμέριστη προσοχή σας.
Και να ήταν μόνο αυτό;
Το σκυλί σας γαυγίζει τόσο δυνατά επειδή θυμήθηκε ξαφνικά πως είναι η ώρα του για βόλτα.Με τόση φασαρία δεν έχετε λοιπόν που να πάτε για να κρυφτείτε. Η καλύτερη λύση θα ήταν να κρυφτείτε στο δωμάτιό σας.Τα παιδιά σας εννοείται πως σας ανακάλυψαν και τρέχουν πίσω σας χτυπώντας την πόρτα.Τα παιδιά μπαίνουν στο δωμάτιο και αρχίζουν να χοροπηδάνε στο κρεβάτι σας.
Ο άντρας σας αντί να πάρει τα παιδιά έξω για να τα προσέχει θυμάται να σας ρωτήσει αν μαγειρέψατε και αν θα φάτε τίποτα.Μα ακόμη δεν έχει καταλάβει πως η συζήτηση αυτή δεν οδηγεί πουθενά όταν μιλάτε στο τηλέφωνο;
Η αλήθεια είναι πως για όλους αυτούς τους λόγους δεν μπορώ να βγάλω συνεννόηση στο τηλέφωνο. Κανείς τους φυσικά δεν μπορεί να καταλάβει πως η διάρκεια του τηλεφωνήματος δεν θα κρατήσει για πάντα και αξίζει να περιμένουν έστω για λίγο.Επίσης δεν έχουν στο μυαλό τους πως μόλις τελειώσω το τηλεφώνημα θα τους μαλώσω επειδή έκαναν φασαρία.
Νομίζω πως όλες οι μαμάδες μπορούν να με καταλάβουν. Δεν είμαστε για να μιλάμε στο τηλέφωνο χωρίς διακοπή. Τι να κάνουμε;
Τουλάχιστον οι φίλες μου μαμάδες μπορούν να καταλάβουν πως νιώθω. Έτσι και αλλιώς έχουμε συμφωνήσει πως θα μιλάμε στο τηλέφωνο πιο συχνά όταν τα παιδιά μας γίνουν 18!
babyradio.gr– Άννα Κ.
Η σημασία του νονού στη ζωή του παιδιού
Κληρονομική η υπνοβασία σύμφωνα με επιστήμονες
Γιατί τα παιδιά ακούνε περισσότερο τον έναν απ’ τους δυο γονείς;