Πριν ζητήσετε διαζύγιο από τον/την σύντροφό σας σκεφτείτε τα παρακάτω…

divorcecouple

Ενώ νομίζετε ότι ο γάμος σας έχει φτάσει στο τέρμα και είστε έτοιμοι να το ανακοινώσετε καλό θα ήταν να σκεφτείτε τα παρακάτω πριν πείτε ότι θέλετε διαζύγιο.

Η γνώση είναι δύναμη και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις  σας.

Αρχικά πρέπει να επισκεφθείτε έναν οικογενειακό σύμβουλο. Εκείνος θα ξέρει καλύτερα πως θα προστατέψετε τα παιδιά σας , ποια είναι η κηδεμονία του κάθε γονιού και σε τι έχετε πρόσβαση σαν γονιός.Μην συμβουλευτείτε κάποιον που έχει σχέση μα την οικογένειά σας αλλά κάποιον ειδικό στον συγκεκριμένο τομέα.

Σκεφτείτε την οικονομική σας κατάσταση. Τι είναι στο όνομά σας και τι στο όνομα και των δυο.Επίσης σκεφτείτε τι παροχές έχετε σαν οικογένεια, έναν γιατρό κλπ.

Να έχετε υπόψη σας τα μηνιαία έξοδα. Αν γνωρίζετε τα οικονομικά σας έξοδα τότε θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Ψάξτε ένα υπάρχει κάποια χρέη στην οικογένειά σας και αν αυτά βαραίνουν και τους δυο και για πόσο καιρό θα συνεχιστεί η αποπληρωμή του χρέους.

Καλό θα ήταν να ανοίξετε έναν προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό.Είναι πολύ σημαντικό να έχετε χρήματα σε περίπτωση ανάγκης και με αυτό τον τρόπο θα περιορίσετε την πρόσβαση του/της συντρόφου σας στους λογαριασμούς σας και στις κάρτες σας.

Πρέπει να προστατεύσετε και τα παιδιά σας και για αυτό θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό θεραπευτή  για να συμβουλεύσει τα παιδιά σας για το θέμα του διαζυγίου. Ένας ειδικός μπορεί να έχει όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται τα παιδιά σας.

Πριν συζητήσετε για το διαζύγιο, ασφαλίστε προσωπικά αντικείμενα που μπορεί να καταστραφούν ή να αφαιρεθούν κατά την διάρκεια ενός καυγά.Ανοίξτε μια θυρίδα ή εμπιστευτείτε τα σε κάποιον φίλο ή οικογενειακό μέλος.

Μιλήστε με έναν δικηγόρο έτσι ώστε να ξέρετε τι σας καλύπτει νομικά. Επίσης οι διαπραγματεύσεις παίζουν κύριο ρόλο σε ένα διαζύγιο και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.Σημασία έχει το καλό των παιδιών σας  και η μεταξύ σας συνεργασία. Όπως και να το πούμε συνεργασία είναι.

Ψάξτε στον περίγυρό σας για ανθρώπους που σας στηρίζουν και τους εμπιστεύεστε. Η συναισθηματική υποστήριξή τους θα σας φανεί χρήσιμη.Χρειάζεστε άτομα που θα σας πουν την αλήθεια όσο σκληρή και να είναι.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν…μπορείτε να συζητήσετε με τον/την σύντροφό σας…

babyradio.gr– Γεωργία Τ.

Γιατί όλοι χρειάζονται την μαμά, όταν χτυπάει το τηλέφωνο;

Οργανώνοντας τα Σαββατοκύριακα της οικογένειας

10 πράγματα που έχουν ανάγκη να ακούσουν οι γονείς όταν νιώθουν να πνίγονται…