Υλικά:
•400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•200γρ καλαμποκέλαιο
•60γρ κακάο
•330γρ ζάχαρη
•1 κ.σ μαγειρική σόδα
•1 κ.γ εσάνς πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
•χυμό ενός λεμονιού και χυμό απο 2-3 πορτοκάλια(σύνολο και τα δυο 1 κούπα)
•1/2 κούπα αλεσμένο φουντούκι
Για το σιρόπι
•250γρ νερό
•220γρ ζάχαρη
•60γρ κακάο
•100γρ τριμμένη κουβερτούρα
•2 βανίλιες
•2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
•Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο και την μαγειρική σόδα
•Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο,τον χυμό του λεμονιου και του πορτοκαλιού,την ζάχαρη,το φουντούκι,το άρωμα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν
•Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά(πρέπει να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε στην σοκολατόπιτα)
•Βγάζουμε απο τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει
•Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι εκτός απο την κουβερτούρα και το κονιάκ
•Κατεβαζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και το κονιάκ,ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει,αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο,τρυπάμε την σοκολατόπιτα με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι.
olgascuisine.blogspot.gr