Συμβουλές για να πάρετε λιγότερα κιλά στην εγκυμοσύνη

509471293_XS
Το μόνιμο άγχος των γυναικών που βρίσκονται στους πρώτους κιόλας μήνες κύησης είναι να μην πάρουν πολλά κιλά τα οποία θα δυσκολευτούν να τα χάσουν μετά τη γέννηση του μωρού τους και να επανέλθουν στα κιλά που είχαν πριν την εγκυμοσύνη τους.
Οι αλλαγές στις ορμόνες σε συνδυασμό με τις νέες διατροφικές συνήθειες που υιοθετεί η έγκυος γυναίκα έχουν ως αποτέλεσμα να της ανοίγουν την όρεξη. Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν τρόποι να συγκρατήσετε λίγο… την όρεξή σας.
  • Καθορίστε από πριν τη μερίδα σας: Μη βάζετε πολλά φαγητά και ορεκτικά στο τραπέζι και φροντίστε να γεμίσετε το πιάτο σας με σαλάτες, ώστε να μη χρειαστεί να ξαναγεμίσετε το πιάτο σας.
  • Επιλέξτε δυνατές γεύσεις: Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν καταναλώνετε τροφές με ιδιαίτερη γεύση και μάλιστα έντονη, ο εγκέφαλος δίνει σήμα να σταματήσετε. Προσοχή όμως γιατί συνηθίζει το μωρό σας στις έντονες γεύσεις και θα τις προτιμά και μετά!
  • Χρησιμοποιήστε χρωματιστά πιάτα: Όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο, όταν χρησιμοποιείτε χρωματιστά πιάτα, που κάνουν αντίθεση με το φαγητό που περιέχουν, τότε μία μικρότερη μερίδα θα σας είναι αρκετή.
  • Επιλέξτε να φάτε το γεύμα σας σε μικρό πιάτο: Αυτό σίγουρα είναι αποτελεσματικό καθώς η χωρητικότητα του πιάτου είναι περιορισμένη και έτσι τρώτε μικρότερες ποσότητες. Αρκεί βέβαια να μη ζητήσετε συμπλήρωμα.
  • Επιλέξτε υγιεινά σνακ: Κάντε υγιεινές επιλογές και φτιάξτε πρόγραμμα με πέντε γεύματα καθημερινά.


Πηγή:
govastileto.gr