6 Πράγματα που δεν θα πρέπει να κάνει το 6χρονο παιδί μου…

child-with-cell-phone

Τα 6χρονα παιδιά είναι τόσο χαριτωμένα!  ( Και ποια παιδιά δεν είναι;)

Απλά αυτά τα παιδιά έχουν την γλύκα των μικρών παιδιών ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την ικανότητα να σκέφτονται σαν μεγάλα παιδιά.  Το ότι λειτουργούν σαν μεγάλα παιδιά δεν σημαίνει ότι είναι μεγάλα παιδιά.

Για αυτό προσέξτε τι θα του επιτρέψετε να κάνει:

Είναι πολύ εύκολο να δώσετε ένα tablet σε ένα παιδί και να το αφήσετε να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια ενώ εσείς οδηγείτε. Ενώ λοιπόν έχετε τα μάτια σας στον δρόμο εκείνο είναι πολύ εύκολο να μπει στο Instagram και στο You tube ή σε κάτι πολύ χειρότερο. Για αυτό λοιπόν όταν του δίνετε να παίξει ποτέ μην το αφήνετε χωρίς επιτήρηση ειδικά όταν βρίσκεται online. Προσέξτε επίσης την διάρκεια των παιχνιδιών . Μην το αφήνετε να παίζει ανεξέλεγκτα.

Όταν οδηγείτε δεν θα πρέπει να έχει το tablet  ή το κινητό σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε: Να μιλήσετε , να ακούσετε μουσική ή να παρατηρείτε διάφορα πράγματα έξω. Το ίδιο ισχύει και για εσάς όμως: Όταν οδηγείτε και έχετε το παιδί σας δεν θα μιλάτε στο τηλέφωνο.

Τα παιδιά έχουν την τάση να κοιμούνται λιγότερο όσο μεγαλώνουν. Όμως τα παιδιά στην ηλικία των 6 πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 10 ώρες. Βάλτε το νωρίς για ύπνο ακόμη και αν δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα κοιμηθεί. Τι να κάνουμε;

Κάθε φορά που πάω κινηματογράφο πάντα θα τύχει να δω μικρά παιδιά  σε ταινίες για ενήλικες. Ναι το ξέρω πως οι  περιπέτειες με σούπερ ήρωες είναι αστείες, αλλά πολλές φορές η γλώσσα που χρησιμοποιούν δεν είναι κατάλληλη για παιδιά . Επίσης υπάρχει πολύ βια που δεν μπορεί να αντέξει ένα τόσο μικρό μυαλουδάκι.  Όχι λοιπόν τέτοιες ταινίες για ένα 6χρονο παιδί.

Ναι, το είπαμε είναι σαν μεγάλα παιδιά πλέον, αλλά για κανέναν λόγο δεν θα τα αφήνετε να καθίσουν στην θέση του συνοδηγού ή να καθίσουν πίσω χωρίς ένα ενισχυτικό μαξιλάρι θέσης.  Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό ύψος και για αυτό είναι επικίνδυνο να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς προστατευτική θέση.

Το ξέρουμε πως θέλετε να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα αλλά δεν είναι ανάγκη να το φορτώνετε με υπερβολικά πολλές δραστηριότητες. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται και χρόνο για να παίξουν. Αφήστε τα να είναι μικρά παιδιά για λίγο και μην τα αγχώνετε με πολλά καθήκοντα και ευθύνες. Αφήστε το και λίγο ελεύθερο και θα δείτε πως θα αναπτύξει τα δικά του ταλέντα.

Τα μικρά παιδιά δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την εμφάνισή τους. Είναι σωστό να τους μαθαίνετε να ετοιμάζονται πριν βγουν έξω, να πλένουν τα δόντια τους και να φοράνε καθαρά ρούχα επειδή είναι θέμα υγιεινής. Όμως για κανέναν λόγο δεν θα πρέπει να τους νοιάζει το βάρος τους ή αν είναι όμορφα ή ελκυστικά. Το να έχεις ένα φυσιολογικό βάρος είναι θέμα υγείας αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να νοιάζονται για τα κιλά τους ή την φόρμα τους.

Στην ηλικία των 6 τα παιδιά πρέπει να ξέρουν πως εμείς επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξή τους από μέσα προς στα έξω και όχι το αντίθετο.

babyradio.gr– Άννα Κ.

10 λόγοι για τους οποίους τα δίχρονα παιδάκια είναι αξιολάτρευτα!

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…»

Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει ένας γάμος…