Κάνατε λάθος σας γονείς; Ε, και; Διορθώστε το!

ΛΑΘΟς

Τα λάθη των γονιών βγαίνουν σε διάφορα είδη.

Υπάρχουν τα μικρά λάθη όπως το  να αργήσετε να πάρετε το παιδί σας από το σχολείο ή να ξεχάσετε να αγοράσετε το χαρτόνι που χρειάζεται το παιδί σας για την εργασία του. Όμως υπάρχουν και τα λάθη για τα οποία θα μετανιώνετε για πολύ καιρό αργότερα.

Όταν λοιπόν είναι  ένα σοβαρό λάθος τι κάνετε; Πώς θα το διορθώσετε;

Αρχικά πρέπει να δείξετε πως η τελειότητα δεν υπάρχει και είστε άνθρωποι. Όσο πιο γρήγορα παραδεχτείτε τα λάθη σας τόσο πιο γρήγορα  θα αποδεχτείτε τον εαυτό σας.   Αν δεν το παραδέχεστε τότε δεν θα δείξετε ποτέ τον αληθινό σας εαυτό. Μην ψάχνετε την τελειότητα γιατί τα παιδιά θέλουν να ξέρουν πως τα λάθη γίνονται.

Συγχωρήστε τον εαυτό σας και διδάξτε στα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο.  Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας όπως θα ήσασταν με έναν φίλο σας. Αν δεν είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας μην περιμένετε να κάνουν το ίδιο και τα παιδιά σας. Εξάλλου η δύναμή σας σαν γονιός βρίσκεται στις πράξεις σας.

Η σχέση σας με τα παιδιά σας πρέπει να έχει να κάνει με την προσπάθεια.  Μην σταματήσετε να επιμένετε συνεχώς και να προσπαθείτε να διορθώσετε ότι έχετε κάνει.

Μην προσποιείστε πως δεν συνέβη ποτέ και αναλάβετε δράση για να το διορθώσετε. Αν έχετε κάνει ένα λάθος προσπαθήστε να το διορθώσετε. Αν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη, ζητήστε βοήθεια.  Συζητήστε και με το παιδί σας έτσι ώστε να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα λάθη αργότερα.

Πείτε συγνώμη. Μην λέτε πως δεν θα το ξανακάνετε ή χωρίς να πείτε τίποτα. Η συγνώμη είναι ότι πιο σημαντικό στην ζωή μας. Δεν θα δείξετε ότι είστε άβουλοι με μια συγνώμη. Θα δείξετε πως  όλοι μας έχουμε τρωτά σημεία και ανασφάλειες.

Εσείς τι κάνετε όταν κάνετε κάποιο λάθος;

babyradio.gr-Άννα Κ.

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…»

Διδάξτε τα παρακάτω στο παιδί σας πριν την ηλικία των 12!

10 απλές, κατανοητές, ουσιαστικές και εποικοδομητικές κουβέντες,που κάνουν καλό στα παιδιά: