Γνωρίστε συναρπαστικές παραδόσεις που δεν περιμένατε να ακούσετε…
Το σίγουρο είναι πώς δεν υπάρχει ένας και μόνο ιδανικός τρόπος για να μεγαλώσει κανείς το παιδί του και τα έθιμα φροντίδας και περιποίησης του βρέφους που θα διαβάσετε, το επιβεβαιώνουν.
Στη Φινλανδία, εδώ και τουλάχιστον 75 χρόνια, τα νεογέννητα μωρά δεν κοιμούνται σε πολυτελείς, αναπαυτικές κούνιες, αλλά σε χαρτόκουτα με μικρά στρωματάκια! Ναι, καλά διαβάσετε! Οι λεχώνες παραλαμβάνουν ένα κουτί με διάφορα είδη για την περιποίηση του μωρού τους κατά τις πρώτες μέρες της ζωής του, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ένα χάρτινο κουτί και ένα μικρό στρωματάκι για τον ύπνο του. Με τον τρόπο αυτό, σε κάθε μωρό παρέχεται η ευκαιρία για ένα ισότιμο ξεκίνημα στη ζωή.
Σύμφωνα με θρύλους του παρελθόντος στη Βουλγαρία, όταν οι γονείς καμαρώνουν για το μωρό τους και το παινεύουν, ο Διάβολος μπορεί να το ζηλέψει και να θελήσει να του κάνει κακό. Έτσι, το έθιμο επιβάλλει να τον ξεγελούν, προσποιούμενοι ότι το μωρό είναι ανεπιθύμητο,φτύνοντάς το στο μάτι και ψιθυρίζοντας κάτι σαν«Να σε γεμίσουν με κακάκια οι κότες!». Χαχα, φοβερό, δεν συμφωνείτε;
Στην Κορέα, η λεχώνα δεν επιτρέπεται να κάνει τίποτα για 21 ολόκληρες μέρες, μέχρι να ανακάμψει πλήρως. Όση ζέστη και αν κάνει έξω, της επιτρέπεται να καταναλώσει μόνο χλιαρά φαγητά και ποτά, αλλά και μεγάλες ποσότητες χορτόσουπας, που υποτίθεται ότι συμβάλλει στην γρήγορη ανάρρωσή της!
Όταν επιστρέφουν στο σπίτι με ένα νεογέννητο βρέφος, οι γονείς όλου του κόσμου ανησυχούν για το τάισμα και τον ύπνο. Στην Κίνα, ωστόσο, οι γονείς, φροντίζουν από νωρίς και για την εκπαίδευση τουαλέτας, που ξεκινάει μετά τους πρώτους δύο μήνες, όταν, δηλαδή, το βρέφος ίσα που μπορεί να στηρίξει το κεφαλάκι του. Κρατώντας το μωρό πάνω από τη λεκάνη, περιμένουν να κάνει τα κακάκια και τα τσισάκια του, συνοδεύοντας τη διαδικασία με συγκεκριμένους θορύβους, επαίνους και αγκαλιές, ώστε το μωρό σταδιακά να τις συνδέει με την τουαλέτα! Πρωτοποριακό, ε;
Οι ρομαντικοί Ιρλανδοί διατηρούν στην κατάψυξη το επάνω μέρος της γαμήλιας τούρτας του ζευγαριού, με τα τρίμματα του οποίου λούζουν το μωρό την ημέρα της βάπτισής του, συμβολίζοντας, έτσι, τον κύκλο της ζωής.
Στο εξωτικό Μπαλί, οι πατουσίτσες του μωρού δεν πρέπει να ακουμπήσουν το έδαφος για τις πρώτες 105 μέρες της ζωής του. Στο τέλος αυτής της περιόδου, με μια μεγαλοπρεπή τελετή, το μωρό παίρνει το όνομά του και εντάσσεται επίσημα στην υπόλοιπη οικογένεια.
Ποια κοινά χαρακτηριστικά έχουν οι μαμάδες που θηλάζουν σε όλο το κόσμο;
Στη Γουατεμάλα, οι μητέρες πλένουν τα μωρά τους με παγωμένο νερό για να κοιμηθούν καλύτερα! Μπορεί να μας φαίνεται απίστευτο, μπορεί τα μωρά να τσιρίζουν από το κρύο, αλλά οι μητέρες εκεί πιστεύουν ότι έτσι προλαμβάνονται τα όποια προβλήματα πυρετού και εξασφαλίζεται ένα καλό, ήσυχο βράδυ για εκείνες και τα μωρά τους!
Οι πρωτοπόρες Σουηδέζες μητέρες κάνουν βόλτες με τα νεογέννητα μωρά τους να κοιμούνται στο καρότσι, ακόμα και όταν η θερμοκρασία δείχνει υπό το μηδέν, καθώς
ο παγωμένος μεν, καθαρός δε αέρας ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού τους, τα βοηθάει να κοιμούνται καλύτερα και να συνηθίζουν τις χαμηλές θερμοκρασίες της χώρας τους.
Τέλος, στο μακρινό Πακιστάν, οι γονείς ξυρίζουν τα απαλά μαλλάκια του βρέφους μόλις την έβδομη μέρα της ζωής του σε μια μουσουλμανική τελετή που ονομάζεται Aqiqah. Την ίδια μέρα, προσφέρουν σε φιλανθρωπίες ασημένια νομίσματα ίσου βάρους με τα κομμένα μαλλιά του βρέφους.
Πηγή: all4mama.gr