Βρείτε λύση στα προβλήματα του γάμου σας κάπως έτσι…

marriage-problem-960x350

Αυτά είναι καλά νέα! 

Τα περισσότερα θέματα του γάμου μπορούν να διορθωθούν αλήθεια!

Αρχικά  πρέπει να θυμάστε πως όταν υπάρχει ένα πρόβλημα πρέπει να το λύνετε εκείνη την στιγμή ή έστω να το συζητήσετε αν δεν βρείτε άμεση λύση.

Ένα κλασσικό πρόβλημα είναι οι διαφορές σχετικά με την  διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας. Είναι λογικό να διαφωνείτε και δεν είστε ούτε το πρώτο ζευγάρι ούτε το τελευταίο.  Το κλειδί σε αυτή την διαφωνία είναι να ακούσετε αυτό που έχει να σας πει ο/η σύντροφός σας.  Καθίστε μαζί και συζητήστε τις διαφορές σας και προσπαθήστε να βρείτε ένα κοινό.  Σιγουρευτείτε πως ότι θα συζητήσετε θα είναι σε προσωπικό επίπεδο και όχι με την παρουσία των παιδιών  σας.

Τα προβλήματα στην σεξουαλική σας ζωή απασχολούν πολύ συχνά ένα ζευγάρι. Μην φοβηθείτε να το παραδεχθείτε πως υπάρχει πρόβλημα.  Αν αποφεύγετε την συζήτηση δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα. Κανονίστε να βρίσκεστε πιο συχνά οι δυο σας και φτιάξτε ατμόσφαιρα. Αν τα παρατήσετε δεν πρόκειται ποτέ  να αλλάξει αυτό.

Άλλο ένα κλασσικό θέμα που αποτελεί  αιτία διένεξης είναι οι δουλειές που κάνει ο κάθε ένας στο σπίτι. Η γυναίκα πιστεύει ότι κάνει περισσότερα και ο άντρας πιστεύει πως κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να ορίσετε τις δουλειές που έχει να κάνει ο καθένας. Μην περιμένετε από τον άλλο να κάνει κάτι από μόνος του.  Πείτε ξεκάθαρα τι θέλετε και ζητήστε βοήθεια. Είναι απλό!

Πολλές φορές τα προβλήματα δεν είναι και τόσο εμφανή. Μπορεί απλά να έχετε μέσα σας θυμό και νεύρα από άλλα ζητήματα του παρελθόντος. Το καλύτερο θα ήταν να ξεχάσετε όσα πράγματα συνέβησαν και να προχωρήσετε μπροστά. Αυτό βέβαια θα γινόταν σε έναν ιδανικό κόσμο που οι γυναίκες δεν θα  θυμόντουσαν λεπτομέρειες. Αλλά επειδή εμείς θυμόμαστε τα πάντα το καλύτερο θα ήταν να μιλήσετε για ότι σας απασχολεί. Επίσης συγχωρήστε τα λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη και πρέπει να έχουμε την μεγαλοψυχία να τα παραβλέπουμε.

Σας άφησα το καλύτερο για το τέλος! Ποιο θέμα απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια; Τα πεθερικά! Είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσουν τα όρια και να δημιουργήσουν ένταση στο ζευγάρι. Πρέπει να βάλετε όρια και να μην αφήνετε τις διενέξεις να σας επηρεάσουν και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο. Φυσικά να προσέχετε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε όταν αναφέρεστε στα πεθερικά σας μπροστά στα παιδιά σας ή στον άντρα σας.

Τέλος στα προβλήματα λοιπόν!

babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα

Συμπεριφέρθηκε άσχημα το παιδί σας σε κάποιον άλλο; Αυτό είναι το λάθος που κάνετε!

«Αυτό είναι για κορίτσια»: Σταματήστε να το λέτε στα αγόρια. Υπάρχει λόγος!

Μαμά γιατί δουλεύεις;