Η μητρότητα είναι ένας μαραθώνιος. Τρέχεις συνεχώς αλλά κάνεις και ένα διάλειμμα…

6756507

Πάντα προσπαθώ να μοιράζομαι μαζί σας ότι καλύτερο μπορώ. 

Όμως μερικές φορές πρέπει να μοιραστώ μαζί σας και τα πράγματα που δεν είναι και ότι καλύτερο για εμένα!

Η μητρότητα χωρίς αμφιβολία είναι η μεγαλύτερη ευλογία στην ζωή μιας γυναίκας. Παράλληλα όμως είναι και ένας συνεχής μαραθώνιος στο οποίο πρέπει να τρέχεις συνεχώς για να προλάβεις.

Ανάμεσα σε πάνες, μπιμπερό, θήλαστρα, δραστηριότητες μετά το σχολείο ,ξενύχτια, ραντεβού με γιατρούς ξεχνάμε ένα πολύ μικρό πραγματάκι…Ξεχνάμε να κάνουμε ένα διάλειμμα και ξεχνάμε εμάς.

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ όσο χρόνο και να έχετε. Πριν καταρρεύσετε λοιπόν , μπορείτε να κάνετε ένα διαλειμματάκι. Διαβάστε ένα βιβλίο, βγείτε να πιείτε έναν καφέ  και γενικότερα κάντε κάτι για να βρείτε τον εαυτό σας.

Πάντα να επιλέγετε τις μάχες σας. Η μητρότητα είναι μια καθημερινή μάχη. Αν πιστεύετε ότι πάντα θα κερδίζετε πάντα τότε  έχετε ήδη  χάσει.  Πάντα θα υπάρχει μια μάχη με το παιδί σας στην οποία μπορεί να χρειαστεί να χάσετε. Θα είναι είτε μια μάχη με το φαγητό, με τον ύπνο ή με την εφηβεία.

Όλες μας ξέρουμε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα παιδιά μας μεταξύ τους. Είναι μοναδικά και πανέμορφα με τον δικό του τρόπο. Σαν μαμάδες οφείλουμε να προστατεύουμε την μοναδικότητα τους και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή τους. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε τα προτερήματά τους και όχι στις ατέλειές τους. Επίσης δεν συγκρίνουμε ποτέ τον εαυτό μας με τα παιδιά μας επειδή δεν έχει κανένα νόημα. Αφού το ξέρουμε γιατί το  ξεχνάμε;

Πόσες φορές έχετε καταλήξει να τρώτε τα αποφάγια των παιδιών σας; Εγώ πολλές!

Αφού έχουμε ήδη βάλει φαγητό στο πιάτο μας, γιατί πρέπει να φάμε και αυτό που άφησαν τα παιδιά μας; Ας το αφήσουμε για το βράδυ. Μετά αρχίζουμε και γκρινιάζουμε ότι παχύναμε και λέμε πως γίναμε χάλια. Ποιος φταίει για αυτό; Εμείς φυσικά!

Τι άλλο κάνουμε λάθος; Δεν ζητάμε βοήθεια! Αφού δεν προλαβαίνουμε πάντα και να καθαρίσουμε και να μαγειρέψουμε και να πάμε στην δουλειά! Γιατί δεν το παραδεχόμαστε να τελειώνουμε; Επειδή πιστεύουμε πως όλα μπορούμε να τα κάνουμε μόνες μας. Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς αν ζητήσουμε βοήθεια.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την βοήθεια των άλλων και βρίσκουν το θάρρος να την ζητήσουν. Γιατί όχι και εμείς;

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Σύζυγος Βρίσκει τη Γυναίκα του μέσα στην Παιδική Κούνια. Σοκαρισμένος συνειδητοποιεί Πως…

Αγαπημένη μου κόρη, ο ρόλος της γιαγιάς δεν είναι το babysitting

«Τί θα φάμε σήμερα, μαμά;»