Τι πρέπει να πάρετε  μαζί σας όταν επισκέπτεστε μια νέα μαμά (και δεν εννοούμε παιχνίδια και φορμάκια….)

visiting-new-born-1024x683

Συγχαρητήρια !

Μια αγαπημένη σας φίλη έγινε μητέρα! Πριν πάτε επίσκεψη στην νέα μανούλα φροντίστε να έχετε τα απαραίτητα πράγματα για να κάνετε την επίσκεψη αυτή ευχάριστη για εσάς και για εκείνη.

Πριν πάει ο νους στα φορμάκια και στις κουδουνίστρες καλό θα ήταν να σκεφτείτε λίγο καλύτερα.

Όταν  υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι  όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για την νέα μητέρα. Η μητέρα έχει να φροντίσει το μωρό και δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε άλλο. Για αυτό φροντίστε να της πάτε…φαγητό. Δεν υπάρχει χρόνος για μαγειρέματα και ούτε για έναν καφέ. Μαζί με το φαγητό πάρτε της και  ένα ωραίο καφεδάκι και ένα συνοδευτικό.

Η αλήθεια είναι πως μια νέα μαμά έχει ήδη βγάλει φωτογραφίες το μικρό της αλλά μπορεί να μην έχει πολλές φωτογραφίες με τον άντρα της και τα μωρό της ή φωτογραφίες μόνο με εκείνη και το μωρό της. Βγάλτε φωτογραφίες και φτιάξτε ένα ωραίο άλμπουμ ή μια κορνίζα  με διάφορες οικογενειακές φωτογραφίες.

Αν θέλετε οπωσδήποτε να πάρετε ένα δώρο στο μωρό μπορείτε να του πάρετε κάτι πιο προσωπικό. Όπως ένα μαξιλαράκι, κόσμημα , ή ένα άλλο αντικείμενο που να γράφει το όνομά του παιδιού αν το γνωρίζετε ή να είναι γραμμένη η ημερομηνία γέννησής του και το όνομα των γονιών του κλπ.

Επίσης σε αυτή την επίσκεψη φροντίστε να φέρετε και την..πολύτιμη βοήθειά σας! Βοηθήστε την μαμά όσο περισσότερο μπορείτε  επειδή όπως είπαμε δεν έχει καθόλου χρόνο . Βάλτε πλυντήριο, πλύντε τα πιάτα και μαζέψτε το τραπέζι. Κάντε ότι μπορείτε για να την ελαφρύνετε και να την ξεκουράσετε.

Τέλος , να έχετε μαζί σας ένα ρολόι. Το ρολόι δεν είναι για την μητέρα αλλά για εσάς. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν επισκέπτη που μένει πολύ ώρα κάπου. Φροντίστε να φύγετε σύντομα για να αφήσετε την μαμά να ξεκουραστεί , να κάνει ένα μπάνιο και να χαλαρώσει λίγο.

Τώρα πλέον ξέρετε τι θα κάνετε σε αυτή την επίσκεψη…

 babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

10 δημιουργικά παιχνίδια για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών

Πώς να καταφέρετε το παιδί σας να φάει, σε 10 βήματα!

Μαμά… Είσαι σπουδαία