Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από μια εργαζόμενη μαμά…

landscape-1432917514-elle-working-mom

Σε βλέπω κάθε πρωί στην καφετέρια έξω από το σπίτι μας. 

Έχει τύχει να σε δω όταν βγαίνω να πετάξω τα σκουπίδια ή όταν είμαι και εγώ στην ίδια καφετέρια. Πάντα είσαι εκεί την ίδια ώρα και πάντα παραγγέλνεις τον ίδιο καφέ και το ίδιο σάντουιτς.  Δείχνεις τόσο δυναμική και φαίνεσαι σαν να τα έχεις όλα.

Τα έχεις όμως όλα;

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σου βλέπω μικρές δαχτυλιές που υπονοεί πως έχεις μικρά παιδάκια και η βέρα στο χέρι σου πως είσαι παντρεμένη. Ίσως να έχεις και σκύλο αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Το σακάκι σου είναι σοβαρό και τα τακούνια σου όχι τόσο ψηλά για να μην σε δυσκολεύει η ορθοστασία. Μάλλον δουλεύεις σε γραφείο ή μπορεί να έχεις και το δικό σου γραφείο.

Τα μαλλιά σου και το μακιγιάζ σου αποκαλύπτουν πως έχεις στυλ  και κάποιον που σε βοηθάει το πρωί στο σπίτι. Αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθά τότε πρέπει να σηκώνεσαι πριν τις 5 το πρωί για να τα φτιάξεις και να τα ισιώσεις. Μακάρι και τα μαλλιά μου να ήταν έτσι για μια μέρα! Η αλογοουρά έχει γίνει το χτένισμά μου τον τελευταίο καιρό.

Σε βλέπω και μου φαίνεσαι απλά υπέροχη. Μια υπέροχη εργαζόμενη μαμά.  Μου φαίνεται πως έχεις καταφέρει όλα όσα ήθελες. Όμως βλέπω την θλίψη στα μάτια σου.

Μήπως δεν τα έχεις όλα;

Όταν πληρώνεσαι έξτρα για μια υπερωρία τα παιδιά σου παίζουν στη θεατρική παράσταση του σχολείου και δεν μπορείς να τα δεις τότε νιώθεις πως δεν τα έχεις όλα.

Η δουλειά σου, σου πληρώνει όλα τα επαγγελματικά δείπνα σε όλα τα εστιατόρια της πόλης αλλά εσύ επιστρέφεις στο σπίτι όταν τα παιδιά κοιμούνται. Τότε πάλι δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Όλο το σαββατοκύριακο δούλευες και δεν μπόρεσες να πας να δεις τον γιο σου στον αγώνα ποδοσφαίρου . Εκείνη την στιγμή κάτι σου λείπει.

Νιώθεις ότι κάτι σου λείπει όταν πηγαίνεις συχνά στην αγορά για να ψωνίσεις ρούχα για την δουλειά σου αλλά δεν έχεις χρόνο για να φτιάξεις το νέο δωμάτιο της κόρης σου.

Η δουλειά σου αποφέρει χρήματα για να ζήσεις αλλά από το πολύ άγχος το γάλα σου άρχισε να σταματά από πολύ νωρίς.

Το ίδιο συμβαίνει όμως όταν χρειάζεται να μείνεις σπίτι για το άρρωστο παιδί σου και ακυρώνεις μια σημαντική συνάντηση. Πάλι λοιπόν δεν τα έχεις όλα.

Όταν είσαι στην θεατρική παράσταση της κόρης σου και χάνεις ένα σημαντικό τηλεφώνημα από την δουλειά, πάλι δεν τα έχεις όλα.

Όταν τα παιδιά σου κλαίνε την Δευτέρα το πρωί για να μην φύγεις για την δουλειά και φτάνεις στο γραφείο με καθυστέρηση και το αφεντικό ,σου κάνει παρατήρηση τότε μάλλον δεν τα έχεις όλα.

Καμία εργαζόμενη μαμά δεν μπορεί να τα έχει όλα. Ούτε μια μαμά που δεν δουλεύει δεν μπορεί να τα έχει όλα. Για αυτό αντιμετωπίστε την καθημερινότητα όπως έρχεται και χαρείτε τα παιδιά σας όσο περισσότερο γίνεται.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από μια ακόμη εργαζόμενη μαμά…

babyradio.gr– Άννα Κ.

5 μυστικά για να αποκτήσετε μια ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια!

Ένα γράμμα στην μαμά από μια μαμά…

«Γερό να ‘ναι και ότι να’ ναι…»