Οι πατέρες των νεογέννητων στερούνται πιο πολύ τον ύπνο από τις μητέρες και αυτό δεν είναι αστείο!

νυσταγμένος μπαμπάς

Οι πατέρες των νεογέννητων στερούνται πιο πολύ τον ύπνο από τις μητέρες και αυτό δεν είναι αστείο!

Μελέτες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι πατέρες των νεογέννητων στερούνται πιο πολύ τον ύπνο από τις μητέρες.

Οι δύο μελέτες διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας ιχνηλάτες στον καρπό. Η πρώτη μελέτη έγινε με 21 ζευγάρια που μόλις είχαν κάνει το πρώτο τους παιδί και έδειξε ότι οι μητέρες είχαν ξυπνήσει πιο συχνά, λόγω της σίτισης. Αλλά οι πατέρες είχαν πραγματικά λιγότερο ύπνο συνολικά και ήταν νυσταγμένοι.

Η δεύτερη μελέτη έγινε με 72 ζευγάρια κατά τον πρώτο μήνα μετά τη γέννηση του μωρού τους και έδειξε ότι οι πατέρες είχαν κοιμηθεί λίγες φορές μέσα στο 24ωρο, ενώ οι μητέρες έπαιρναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά σημεία που πρέπει να γίνουν εδώ.

Πρώτον, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Αυτά είναι μόνο μελέτες, και αρκετά μικρές, έτσι δεν πρόκειται να αντανακλούν την εμπειρία του καθενός.

Άντρας της ζωής σου θα είναι πάντα ο μπαμπάς σου!

Δεύτερον, δεν είναι διαγωνισμός. Η στέρηση ύπνου είναι κόλαση. Αν ο σύντροφός σας το βιώνει χειρότερα από ό,τι εσείς θα πρέπει να αλλάξετε αυτό που περνάτε και να βοηθίσετε ο ένας τον άλλο.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επιδράσεις της στέρησης ύπνου και για τους δύο γονείς. Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι οι νέοι πατέρες δουλεύουν πολύ, παρά το γεγονός ότι, κατά μέσο όρο, κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα και η υπνηλία τους, τους καθιστά λιγότερο προσεκτικούς στο χώρο της εργασίας τους. Αφήστε που μετά τη δουλειά θα πρέπει να οδηγήσουν με υπνηλία για να επιστρέψουν στο σπίτι και η υπνηλία είναι τόσο επικινδύνη στην οδήγηση όσο και η κατάσταση μέθης.

Ιδανικά θα ήθελα να ζήσω σε ένα κόσμο όπου όλοι οι γονείς θα είχαν ένα γενναιόδωρο ποσό για να πάρουν άδεια από την δουλεία μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Ενώ ονειρευόμαστε αυτό, ας έχουμε κατά νου ότι το να έχεις ένα νεογέννητο μωρό μπορεί να είναι πραγματικά σκληρό και για τους δύο γονείς και γι΄ αυτό το λόγο και οι δύο χρειάζονται συμπαράσταση και υποστήριξη.

Babyradio.gr – Μοσχοπούλου Ελένη

Διαβάστε ακόμη:

Είσαι νέος μπαμπάς; Δες εδώ όσα πρέπει να ξέρεις!

Όταν η μαμά είναι ο κουβαλητής – ο μπαμπάς μένει σπίτι