Ο άντρας μου δεν βοηθά στις δουλειές του σπιτιού…

iStock_000020409686_Medium-1260x840

Πόσο ωραία θα ήταν αν όλα στην ζωή των γονιών ήταν 50-50!

Αν ήταν όλα μοιρασμένα κατά το ήμισυ και στους δυο γονείς, η ζωή των μαμάδων θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Μην αρχίσετε να λέτε αυτά που λέτε στις άλλες μαμάδες ότι με τον άντρα σας μοιράζετε τις δουλειές και πως σας ξεκουράζει απίστευτα κλπ. Μεταξύ μας μιλάμε τώρα!

Αρχικά οι μπαμπάδες περνάνε πολύ λιγότερο χρόνο ως μπαμπάδες με τα παιδιά τους σε σύγκριση με τις μαμάδες.  Αφού λοιπόν περνάνε λιγότερο χρόνο είναι επόμενο να μην βοηθάνε στις δουλειές επειδή θεωρούν πως είναι πιο σημαντικό να είναι μαζί με τα παιδιά τους παρά να καθαρίσουν το σπίτι. Βέβαια για εμάς είναι πολύ σημαντικά και τα δυο και αυτό μας στεναχωρεί.

Αφού λοιπόν σας ενοχλεί ότι δεν βοηθάει στις δουλειές μπορείτε να του το πείτε. Οι άντρες δεν μαντεύουν τι μπορεί να σκεφτόμαστε. Θέλουν καθαρές κουβέντες . Πείτε αυτό που θέλετε και δώστε του αρμοδιότητες. Μην αποφεύγετε την συζήτηση για να μην δημιουργηθούν εντάσεις. Η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του ζευγαριού.   Πείτε αυτό που σκέφτεστε χωρίς περιστροφές και γκρίνιες . Είναι απλό.

Μοιράστε ρόλους. Μην του υποδεικνύετε συνεχώς ότι δεν κάνει τίποτα αλλά ζητήστε του αυτό που θέλετε. Οι άντρες χρειάζονται προκαθορισμένα πράγματα. Κάντε μια λίστα με αυτά που πρέπει να κάνει ο καθένας σας έτσι ώστε να περνάτε και οι δύο περισσότερο χρόνο σαν οικογένεια.

Η υποστήριξή σας είναι πολύ σημαντική για εκείνον. Αν κάνει μια δουλειά όπως σκούπισμα και σφουγγάρισμα μην κριτικάρετε όσα δεν καθάρισε καλά σαν “κακιά πεθερά.” Ευχαριστήστε τον για την προσπάθεια, μην κάνετε επικριτικά  σχόλια  και αφήστε τον να προσπαθεί. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο.

Έχετε σκεφτεί πως μπορεί να μην βοηθάει επειδή δεν τον αφήνετε στιγμή μόνο του; Μην είστε από πάνω του όλη την ώρα σε αυτό που κάνει. Πρέπει να νιώσει και εκείνος την ανασφάλεια ότι δεν θα είστε εκεί. Χρειάζεται να βασιστεί στον εαυτό του και να κάνει κάτι μόνος του. Έτσι θα χαλαρώσει, θα ηρεμήσει και θα κάνει αυτό που πρέπει.

Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία πριν αρχίσετε τον καυγά…

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Οι πατέρες των νεογέννητων στερούνται πιο πολύ τον ύπνο από τις μητέρες και αυτό δεν είναι αστείο!

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Πώς να φτιάχνεις το μενού της βδομάδας!

Αυτές τις μαμάδες θα συναντήσετε σε μια βραδινή έξοδο…