Όχι, δεν με νοιάζει αν θα λερωθούν τα παιδιά μου…παίζοντας!

poqdkgv1ss

Μπορεί να μη με ξέρετε προσωπικά αλλά με ξέρετε σαν την μαμά των παιδιών που μοιάζουν με τον Όλιβερ Τουίστ 10 λεπτά μετά την άφιξή μας στην παιδική χαρά.

Είμαι η μαμά που φοράει μαύρες φόρμες, κολάν και αθλητικά ρούχα και μπορεί να είμαι και λίγο σκονισμένη από τις αγκαλιές με τα  όταν  τα παιδιά μου παίζουν με τα χώματα.

Όταν ο μεγαλύτερος γιος μου ήταν μικρός προσπαθούσα να τον κρατήσω καθαρό. Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερνα. Μετά το φαγητό, το παιχνίδι ήταν καθαρός αλλά πάντα προσπαθούσε να λερώσει και εγώ επέμενα να του λέω μη σε όλα. Ήθελε να δοκιμάζει πράγματα με τα χέρια του και εγώ έλεγα όχι. Και κάπως έτσι ήταν πάντα καθαρός.

Ο μικρότερος γιος μου είναι ειδικός στην βρωμιά. Δεν εννοώ σε θέματα υγιεινής αλλά στο παιχνίδι. Τρελαίνεται για χώματα και λάσπες και θέλει συνεχώς να ανακατεύεται και να πειραματίζεται με όλα τα υλικά.

Πάντα στην παιδική χαρά του αρέσει να φτιάχνει κάστρα στην άμμο και να κάνει μεγάλες τρύπες και να μπαίνει μέσα. Του αρέσει επίσης να αναμειγνύει την άμμο με το νερό και να χτίζει τα δικά του  έργα τέχνης.

Βλέπω άλλες μαμάδες στο πάρκο να σκουπίζουν αμέσως τα χέρια των παιδιών τους μόλις πιάσουν άμμο και τους λένε να μην παίζουν με την άμμο επειδή θα λερώσουν  και θα  κάνουν λεκέδες στα ρούχα. Είναι οι ίδιες μαμάδες που φοράνε λευκά παντελόνια στα παιδιά τους στο πάρκο και επίσης ταιριαστά μπλουζάκια ίδιας απόχρωσης.  Εννοείται πως ζηλεύω τις στυλιστικές τους επιλογές και καταλαβαίνω πως δεν θέλουν να λερώσουν τα παιδιά τους.  Αλλά τολμώ να παραδεχτώ πως δεν με νοιάζει αν τα παιδιά μου θα λερώσουν.

Για εμένα οι λεκέδες είναι ένδειξη διασκέδασης όταν τα παιδιά επιστρέφουν λερωμένα στο σπίτι. Επίσης δεν θέλω τα παιδιά μου να έχουν μικροβιοφοβία ή να φοβούνται την βρωμιά. Αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή θα λερώσουν ακόμη και άθελά τους.  Δεν με πειράζει να βάζω περισσότερα πλυντήρια ή να πλένω περισσότερα ρούχα στο χέρι.  Θέλω τα παιδιά μου να περνάνε καλά και να παίζουν με τον τρόπο που θέλουν.

Αυτή η τακτική λειτουργεί στα παιδιά μου. Δεν είστε υποχρεωμένοι να την υιοθετήσετε ούτε να συμφωνήσετε μαζί μου.

Ο κάθε γονιός κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για το παιδί του. Απλά την επόμενη φορά που θα έρθετε στην αυλή μας φορέστε σκούρα ρούχα γιατί δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί…

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Προς τις αγορομάνες…Ο άντρας της ζωής σας δεν είναι ο γιος σας…βρείτε έναν άλλο!

28 Tips για σωστή οργάνωση της βάφτισης!

Αυτοί είναι μεγαλύτεροι φόβοι των νέων γονιών!