Και όμως η ώρα του ύπνου ήταν πολύ πιο εύκολη όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά…

318b228d2e830e36_shutterstock_315224291

Ναι, μπορεί να σας φαίνεται τρελό αλλά όλοι όσοι είστε γονείς με μωρά και νήπια κυριολεκτικά ζείτε το όνειρο!

Κάποτε πίστευα πως όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μου θα μπορούσα να κοιμηθώ ξανά. Ονειρευόμουν την ημέρα που θα τα άφηνα στο κρεβάτι τους και θα κοιμόταν χωρίς να χρειαστεί να τους νανουρίσω,  να τους πω  ιστορίες, να ψεκάσω τους μπαμπούλες κάτω από το κρεβάτι και να πηγαινοέρχομαι στην κουζίνα για φρέσκο νερό . Υπήρχαν ατελείωτες νύχτες αϋπνίας   αλλά και υπέροχες γλυκές στιγμές.

Κάποιες από αυτές τις νύχτες πίστευα πως όταν γίνουν 8 χρονών τα παιδιά μου θα ήταν τα πράγματα πιο ελεύθερα.

Δοκιμάστε να βάλετε έναν 8χρονο για ύπνο και μετά ελάτε να μου πείτε αν είναι εύκολο!

Δεν πίστευα ποτέ πως το να βάλεις μια 14χρονη για ύπνο θα ήταν 1000 φορές πιο δύσκολο από το να βάλεις ένα τετράχρονο. Όμως δεν θυμόμουν  πως τα 14χρονα παιδιά δεν πάνε για ύπνο.  Τώρα άρχισα να θυμάμαι πως ήμουν και εγώ κάποτε 14 και είχα όλη την ενέργεια του κόσμου που ξεκινούσε μετά τις 8 το βράδυ. Τα περισσότερα παιδιά από την ηλικία των 10 (ή και πιο μικρά) ξεκινούν να κάνουν εκείνη την ώρα τις ασκήσεις τους για το σχολείο!

Τα  νήπια και τα μωράκια μπορεί να σας ζορίζουν το βράδυ με τον ύπνο, να θέλουν να κοιμηθούν στο κρεβάτι σας αλλά κάποια στιγμή θα μπουν σε πρόγραμμα και θα κοιμούνται σωστά.

Όλα αυτά δεν σας τα λέω για να σας αγχώσω αλλά για να σας δώσω την ευκαιρία να απολαύσετε τις στιγμές και να ζήσετε την κάθε περίοδο της ζωής σας.

Τα σκαμπανεβάσματα και οι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα αλλά σημασία έχει να προσπαθείτε συνεχώς και να μην τα παρατάτε.

Μην βιάζεστε να περάσουν γρήγορα οι στιγμές όταν είστε κουρασμένοι. Καλή ξεκούραση εύχομαι σε εσάς και σε εμένα επειδή με περιμένει πιο δύσκολη νύχτα από εσάς…

babyradio.gr–  Άννα Κ.

Ο άντρας μου δεν βοηθά στις δουλειές του σπιτιού…

«Μεγαλώνω το παιδάκι μου μόνη μου εξαιτίας μιας παλιογυναίκας»

Όχι, δεν με νοιάζει αν θα λερωθούν τα παιδιά μου…παίζοντας!