Αυτά είναι τα μέρη όπου δεν πρέπει να φέρετε το μωρό σας!

the-10-best-baby-strollers-on-the-market

Πριν λίγες μέρες είχα ραντεβού στο κομμωτήριο. 

Μπήκα λοιπόν μέσα και περίμενα το ραντεβού μου για να μου βάψουν τα μαλλιά. Όσο λοιπόν περίμενα βλέπω απέναντί μου να κάθεται μια γυναίκα. Εκείνη την στιγμή γούρλωσα τα μάτια μου όταν την είδα. Όχι δεν έκανε κάτι περίεργο ο κομμωτής στα μαλλιά της ,αλλά εκείνη κρατούσε ένα μωρό. Τι δουλειά είχε ένα μωρό στο κομμωτήριο; Πριν αρχίσετε να γκρινιάζετε, αφήστε με να σας εξηγήσω.

Είμαι και εγώ μαμά και λατρεύω τα μωρά. Όμως σαν μαμάδες και σαν άνθρωποι οφείλουμε λίγο προσωπικό χρόνο στον εαυτό μας.  Όλες οι μαμάδες πρέπει να βρίσκουν χρόνο να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν χωρίς να έχουν μαζί τους τα παιδιά τους.  Για αυτό λοιπόν όταν μπαίνω σε ένα κομμωτήριο το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να δω είναι ένα μωρό, άσχετα με το ποιος είναι ο γονιός αυτού του παιδιού.

Επίσης με τόση φασαρία  και τόσες μυρωδιές από τις βαφές δεν νομίζω πως αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για ένα μωρό. Θα μου πείτε πως εκείνη η μαμά μπορεί να μην είχε κάπου να αφήσει το μωρό της. Όμως οφείλει στον εαυτό της να αφήνει λίγο το μωρό της για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει.

Όμως τα κομμωτήρια δεν είναι το μόνο μέρος όπου δεν πρέπει να πηγαίνουν μωρά. Υπάρχουν και άλλα μέρη στα οποία δεν πρέπει να έρχονται παιδιά.

Μην φέρνετε λοιπόν τα μωρά σας στο μαγαζί για πεντικιούρ-μανικιούρ. Καμία μαμά δεν απολαμβάνει το μανικιούρ της αν έχει ένα μωρό στην αγκαλιά της. Επίσης και οι υπόλοιπες μαμάδες που είναι χωρίς τα παιδιά τους θα νιώθουν πως είναι στο σπίτι τους με τα παιδιά τους.

Όχι δεν πρέπει να έρθετε με το μωρό σας σε κυριλέ εστιατόρια. Κάνατε αμάν να βρείτε χρόνο για να βγείτε για φαγητό, βάλατε τα καλά σας για να πάτε να φάτε κάπου ιδιαίτερα για ποιον λόγο να φέρετε το μωρό σας στο εστιατόριο και να ταλαιπωρείτε και τον κόσμο που κάθονται δίπλα σας;

Όχι δεν πρέπει να φέρετε το μωρό σας σε οποιονδήποτε γιατρό εκτός από παιδίατρο ή έστω γυναικολόγο. Οι υπόλοιποι άνθρωποι θα είναι άρρωστοι και μπορεί άθελά τους να κολλήσουν το μωρό σας. Δεν θέλω να είμαι η αιτία που αρρώστησε το μωρό σας.

Στο κινηματογράφο δεν φέρνετε και το μωρό σας. Ναι το έχω δει και αυτό για αυτό το λέω! Όσο βολικό και ήσυχο να είναι το μωρό σας την ώρα της ταινίας μπορεί να αναστατωθεί και να κλαίει και εσείς να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το ησυχάσετε.

Όχι οι συναυλίες δεν είναι το κατάλληλο μέρος για μωρά.  Εκτός αν είναι η συναυλία από το συγκρότημα mazoo and the zoo. Στις υπόλοιπες συναυλίες ενηλίκων δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείτε το παιδάκι σας και να σπρώχνετε τον κόσμο για να φύγετε όταν κλαίει το μωρό σας.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Όλοι σκεφτόμαστε για το αν συμβεί bullying στο παιδί μας…

Πολυαγαπημένη μου μαία…

Πώς πρέπει να μιλάς στο παιδί σου όταν θες να του βάλεις κάποια όρια!