Κράτησε τον τσακωμό με τον άντρα σου μακριά από το παιδί σας!

Κράτησε τον τσακωμό με τον άντρα σου μακριά από το παιδί σας!

τσακωμό

Από την Ιωάννα Μίχαλου

Τσακώθηκες έντονα με τον αγαπημένο σου και αυτό έχει αλλάξει τα δεδομένα μέσα στο σπίτι. Περνάτε μια δύσκολη φάση που είναι γεμάτη νεύρα, στενοχώρια και αγανάκτηση, που σε συνδυασμό με την κούραση της καθημερινότητας κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Είναι δύσκολο να μπορείς να κρατήσεις τις ισορροπίες όταν έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην συζυγική σου πραγματικότητα, όμως είναι απαραίτητο να μπορέσεις να διαχωρίσεις αυτό που γίνεται στην κρεβατοκάμαρά σου με ό τι συμβαίνει έξω από αυτή.

Τα παιδιά σαφώς καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τους γονείς τους. Είναι πολύ έξυπνα και έχουν ισχυρή αντίληψη που τα κάνει ικανά να πιάνουν στον αέρα κάθε αλλαγή που προκύπτει στις ισορροπίες μέσα στο σπίτι.

Όσο και να είναι ο τσακωμός κομμάτι της ανθρώπινης σχέσης και κάτι αναμενόμενο ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, η αλήθεια είναι πως όταν έχει προκύψει κάτι σοβαρό και ισχυρό ανάμεσα στους γονείς το παιδί πρέπει να μείνει μακριά από την ένταση του. Δε χρειάζεται να υπόκειται το σοκ ενός ισχυρού καβγά, ούτε να είναι μάρτυρας μίας δυσάρεστης κατάστασης που ξεπερνάει το μάθημα της φυσιολογικής διαφωνίας, αλλά γίνεται εμπειρία που το στενοχωρεί και το σοκάρει.

Η μαμά που έκρινα πιο σκληρά απ’ όλες

Το παιδί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «τρώει τα απόνερα» ενός καβγά, αλλά να μένει έξω από αυτόν. Γι’ αυτό, όταν υπάρχει ένταση που σίγουρα θα οδηγήσει ξανά σε τσακωμό, πρέπει αμέσως να βάλεις το παιδί σου πάνω από αυτό και να φροντίσει να συζητήσεις ό τι σε απασχολεί όταν δε θα είναι εκείνο μπροστά.

Συγκρατήσου και προσπάθησε να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου, καθώς το παιδί σίγουρα δε φταίει σε τίποτα. Παράλληλα, μην παρασύρεσαι από τα νεύρα σου για τον πατέρα του και πέσεις στην παγίδα να μιλήσεις άσχημα για εκείνον στο παιδί σου ή μπροστά σε αυτό.

Είναι ό τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στη δεδομένη φάση. Συμπεριφέρσου όπως πριν, τιμώντας τον πατέρα του, όσο και αν σε έχει στενοχωρήσει/θυμώσει ως σύζυγος.

Τέλος, όταν ερωτηθείς από το παιδί για το τι έχει γίνει, απάντα με ηρεμία ότι έχετε διαφωνήσει για κάτι, αλλά θα το λύσετε πολύ σύντομα. Βρες κάτι ευχάριστο να κλείσεις την κουβέντα για να μην αφήσεις άσχημες σκέψεις στο παιδί σου, όπως ότι όλα θα είναι καλά και θα πάτε όλοι μαζί βόλτα την επόμενη Κυριακή.

Πηγή: dearmom.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η πραγματικότητα της οικογενειακής ζωής!

Η «αληθινή μαμά» σε 21 υπέροχες φωτογραφίες!