Η ημέρα που άφησα το παιδί μου μόνο στο αυτοκίνητο…

Η ημέρα που άφησα το παιδί μου μόνο στο αυτοκίνητο…

παιδί μου μόνο στο αυτοκίνητο

Η ημέρα που συνέβη το περιστατικό που θα σας περιγράψω ήταν μια συνηθισμένη βροχερή μέρα. Από αυτές που μια μάνα δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα. Που οι ώρες της ημέρας δεν τις φτάνουν, είναι λίγες.

Εκείνο το πρωινό θα φεύγαμε με την 6χρονη κόρη μου αεροπορικώς για να πάμε στη μητέρα μου λίγες μέρες. Στον δρόμο, και όπως πάντα αργοπορημένοι και λόγω βροχής, ανακαλύψαμε ότι τα ακουστικά που χρησιμοποιεί για να βλέπει ταινίες στο αεροπλάνο είχαν καταστραφεί. Χωρίς δεύτερη σκέψη πεταχτήκαμε σε ένα κατάστημα για να αγοράσουμε καινούρια. Φτάνοντας  έξω από κατάστημα η μικρή άρχισε πεισματικά να αρνείται να με ακολουθήσει λέγοντάς μου ότι είναι αρκετά μεγάλη για να μείνει στο αυτοκίνητο. Κοιτάζοντας έντρομη το ρολόι μου, συνειδητοποίησα ότι είχα μόνο δύο ώρες στη διάθεσή μου συν τις διαδικασίες του αεροδρομίου, να περάσω τα μέτρα ασφαλείας και να μπω στο αεροπλάνο. Πήρα λοιπόν μία βαθιά ανάσα, παρατήρησα πόσο κοντά ήταν το σημείο στάθμευσης καθώς και ότι στην μπροστινή πόρτα του καταστήματος υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα και κόσμος – κοινώς δεν ήταν ερημιά – και το αποφάσισα. Στο κάτω κάτω θα μου έπαιρνε μόνο λίγα λεπτά τρέχοντας για να πάρω ένα ζευγάρι ακουστικά και να γυρίσω πίσω. Τι θα μπορούσε να συμβεί σε λίγα λεπτά;

Παιδί στο αυτοκίνητο; Δείτε τα μέτρα ασφαλείας που χρειάζονται

Την άφησα, λοιπόν, στο αυτοκίνητο.

Κλείδωσα βάζοντας και συναγερμό και έτρεξα προς το κατάστημα. Έκανα ένα κατοστάρι για να φτάσω τα ράφια, πήρα τα ακουστικά και κατευθύνθηκα σφεντόνα προς το ταμείο. Μπροστά μου είχε μια τεράστια ουρά πελατών που κρατούσαν πολύ λίγα πράγματα. Δεν μπορούσα καν δηλαδή να διεκδικήσω μια θέση πιο μπροστά. Όσο περίμενα το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει και με έπιασε το στομάχι μου από την αγωνία. Από το μυαλό μου πέρασαν όλες αυτές οι τρελές ιστορίες που είχα διαβάσει και ακούσει για παιδιά που απήχθησαν από αυτοκίνητα, ή που πέθαναν από ασφυξία.

Εννοείται ότι ήμουν ενήμερη για αυτές τις τραγωδίες πολύ πριν αφήσω την κόρη μου μόνη στο πίσω κάθισμα, γιατί, όπως και οι περισσότερες ανήσυχες, μερικές φορές υπερ-προστατευτικές μητέρες, περνώ, ένα όχι ασήμαντο μέρος του χρόνου μου, διαβάζοντας σχετικώς και σκέφτομαι και ανησυχώ για όλα τα φοβερά πράγματα που μπορεί να συμβούν στον μικρό άνθρωπο που οφείλω να προστατεύω.

Ξέρω ότι ένα κλειστό αυτοκίνητο με 75 βαθμούς κελσίου μπορεί να γίνει φούρνος. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να εγκαταστήσω τα καθίσματα του αυτοκινήτου σωστά και πως πρέπει να βάζω πάντα ζώνη. Είμαι τόσο τρελή, που συχνά φροντίζω τα πιάτα και τα ποτήρια της να είναι σχεδόν αποστειρωμένα, περιορίζω τον χρόνο της μπροστά από την οθόνη και την παστώνω με αντηλιακά όταν ο ήλιος καίει. Όταν οι περισσότερες ξέγνοιαστες φίλες μου λένε «ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί;» εγώ έχω πάντα έτοιμη μια απάντηση.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε ακόμη:

Μια ιστορία με πιθανότητες επιβίωσης κάτω του 30%

Κοιτάω το δωμάτιο της στη ΜΕΝΝ και απλά την περιμένω…