Θα εκπλαγείτε μόλις μάθετε πόσα πράγματα ξέρει ένα μωρό!

Θα εκπλαγείτε μόλις μάθετε πόσα πράγματα ξέρει ένα μωρό!

o-BABY-facebook

Με την πρώτη ματιά ένα μωρό μπορεί να μην φαίνεται τόσο έξυπνο.

Όμως δεν φταίνε αυτά. Είναι τόσο μικρά που το μυαλουδάκι τους εντυπωσιάζεται από μια απλή αστεία γκριμάτσα. Παρόλα αυτά τα μωρά είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να εκπλαγείτε με τα απίστευτα πράγματα που ξέρει ένα μωρό.

Το ξέρατε ότι τα μωρά ξέρουν να “μετράνε”; Όχι δεν γνωρίζουν ακριβώς τους αριθμούς αλλά αν βάλετε στα μωρά να παρατηρήσουν πολλές φορές ένα σχέδιο με 8 τελείες αν αλλάξετε το σχέδιο και βάλετε άλλη μια τελεία ή περισσότερες τότε θα παρατηρήσουν πως είναι διαφορετικό και θα το κοιτάζουν για περισσότερη ώρα.Μπορούν να αναγνωρίσουν την διαφορά εως 18 σχέδια.

Το μωρό μου μπουσουλάει ανάποδα! Είναι φυσιολογικό;

Τα μωρά καταλαβαίνουν την φυσική. Ναι, καλά διαβάσατε!Ξέρουν “φαινόμενα¨της φυσικής όπως η βαρύτητα, για αυτό τον λόγο λατρεύουν να πετάνε πράγματα στο πάτωμα. Ξέρουν ακόμη και την πυκνότητα των αντικειμένων, για αυτό τον λόγο λατρεύουν να βάζουν στο στόμα τους οτιδήποτε στερεό αντικείμενο, όπως παιχνίδια, κλειδιά κλπ.

Τα αγαπημένα μας μωράκια ξέρουν και από στατιστικές και ποσοστά! Αν βάλετε σε ένα καλάθι 80% μαύρες μπάλες και 20% λευκές μπάλες και μετά αλλάξετε τις λευκές μπάλες με κόκκινες, θα δείτε πως θα εκπλαγούν από την διαφορά και θα δείχνουν μπερδεμένα!

Τα μωρά αναγνωρίζουν το σωστό από το λάθος. Αν ένα κουμπί στο παιχνίδι του κάνει τα αντικείμενα να κινούνται και ένα άλλο κουμπί ρίχνει έξω τα αντικείμενα, τότε θα επιλέξει το κουμπί που κινεί το παιχνίδι του.

Τα μωρά βαριούνται την υπερβολική επανάληψη. Είναι καλό να επαναλαμβάνετε κάποια πράγματα αλλά μετά τις 9 συνεχόμενες φορές τα έχουν ήδη καταλάβει και βαριούνται το ακούνε το ίδιο ξανά και ξανά.

Είδατε πόσα ξέρουν τα μωρά τελικά;

babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει όταν τα παιδιά σας βλέπουν νευριασμένους

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το air condition στο δωμάτιό του μωρού μου;