Πιτζάμα πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Πιτζάμα πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς!

Πιτζάμα πάρτι

Οργανώστε ένα «School’s out» πιτζάμα πάρτι για τα παιδιά και τους πιο αγαπημένους φίλους τους!

Τα σχολεία κλείνουν, τα παιδιά σκορπίζουν στα χωριά με τις γιαγιάδες (αν είναι τυχερά), στην κατασκήνωση ή στα αστικά summer camp, στις οικογενειακές διακοπές, για να ξανασυναντηθούν το Σεπτέμβρη. Τι θα λέγατε λοιπόν για ένα πιτζάμα πάρτι πριν πάρει ο καθένας τον δρόμο του, για να γιορτάσουμε το κλείσιμο του σχολείου και το καλοκαίρι;

Πάμε να δούμε πώς θα το οργανώσετε:

Κατ’ αρχήν, περιορίστε τον αριθμό των καλεσμένων, ανάλογα με το πόσα παιδιά χωράνε να κοιμηθούν στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς, τα πιτζάμα πάρτι είναι για λίγα παιδιά, οπότε καλέστε μόνο τους πολύ κολλητούς. Ιδανικά ο αριθμός των καλεσμένων σας θα είναι μεταξύ 3 και 5.

Στείλτε χαριτωμένες προσκλήσεις ή τηλεφωνήστε, αλλά μην ξεχάσετε να πείτε να φέρουν τις πιτζάμες και την οδοντόβουρτσά τους. Για καλό και για κακό, αγοράστε μερικές οδοντόβουρτσες για τους ξεχασιάρηδες.

cupcakes

Ετοιμάστε μερικά απλά γλυκά, όπως τα αγαπημένα cupcakes των παιδιών ή brownies που θα σερβίρετε με παγωτό. Λίγα σνακ όπως πιροσκί και τυροπιτάκια είναι αρκετά για ορεκτικό. Προμηθευτείτε αναψυκτικά και χυμούς, ή, ακόμα καλύτερα, φτιάξτε σπιτική λεμονάδα.

Όσο για το κυρίως πιάτο, η λύση είναι μία: πίτσα! Υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε να παραγγείλετε από την αγαπημένη σας πιτσαρία, που την ξέρετε και την εμπιστεύεστε, είτε να τη φτιάξετε μόνοι σας. Για τους πιο τολμηρούς, έχουμε μια ιδέα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας: Φτιάξτε ατομικές πίτσες για τα παιδιά, και αφήστε τα να διαλέξουν μόνα τους τα υλικά που θα βάλουν επάνω.

pizza

Τα παιδιά χρειάζονται μόνο μουσική για να χορέψουν, και μια-δυο δραστηριότητες, όπως ζωγραφική ή κολάζ, αν είναι μικρά, και διαγωνισμό χορού ή «θάρος ή αλήθεια», αν είναι στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Για να μην ξεφύγει η κατάσταση με το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια», καλό είναι να έχετε συμφωνήσει από πριν τις προκλήσεις του «θάρρους» και το πόσο προσωπικές μπορούν να γίνουν οι ερωτήσεις της «αλήθειας».

Αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα, στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού ή στο γυμνάσιο, το μόνο που χρειάζονται είναι μουσική και την αίσθηση ότι είναι μόνα. Πηγαίνετε λοιπόν στο διπλανό δωμάτιο και αφήστε τα για λίγο να νιώσουν «μεγάλα».

10 συμβουλές οργάνωσης του ΑΠΟΛΥΤΟΥ παιδικού πάρτι, για τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας!

movie night

Φυσικά, δεν γίνεται πιτζάμα πάρτι χωρίς ταινία και ποπκόρν! Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, διαλέξτε μία που πιστεύετε ότι δεν θα έχουν δει, ή εκείνη με την οποία ξέρετε ότι έχουν κολλήσει όλα αυτή την περίοδο. Για τα λίγο μεγαλύτερα, διαλέξτε μια αγαπημένη από την παιδική σας ηλικία (δείτε εδώ τις προτάσεις μας) ή μυήστε τα στον κόσμο του Χάρι Πότερ! Καλό θα είναι να έχετε ενημερώσει τους γονείς τους για την ταινία που σκοπεύετε να προβάλετε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Επίσης, αποφύγετε τα θρίλερ, αν βλέπετε ότι  έστω και ένα παιδί δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα. Δεν θέλετε ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα, ούτε να σας καταριούνται μέσα απ’ τα δόντια τους οι άλλοι γονείς, αν το βλαστάρι τους κάνει ένα μήνα να κοιμηθεί μετά το πάρτι σας!

Αφήστε τα να κοιμηθούν αργά, και να απολαύσουν τη διαφορετική αυτή νύχτα όπως θέλουν. Αν έχετε συμφωνήσει ότι θα μείνουν για πρωϊνό την άλλη μέρα, προμηθευτείτε γάλα και διαφορετικά δημητριακά ή, αν έχετε όρεξη να εντυπωσιάσετε, φτιάξτε για όλους τηγανίτες!

pajama party

Το πιτζάμα πάρτι είναι μια ιδέα σχετικά οικονομική και δεν απαιτεί πολύ κόπο από τους οικοδεσπότες. Αρκεί να έχετε υπομονή, όρεξη για πλάκα και πολλά σκεπάσματα για στρωματσάδα! Σίγουρα θα είναι ένα πάρτι που θα μείνει αξέχαστο στους συμμαθητές των παιδιών, και σίγουρα θα ανέβετε πολλά επίπεδα στην κλίμακα της σούπερ μαμάς και του σούπερ μπαμπά!

Πηγή:  familyinaction.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε εδώ πώς να οργανώσετε το ΤΕΛΕΙΟ παιδικό πάρτι γενεθλίων!

Ένα παραμυθένιο πάρτι για νεράιδες!