Η εξωσωματική σου τιμή σου και καμάρι σου!

Η εξωσωματική σου τιμή σου και καμάρι σου!

εξωσωματική

Θυμάμαι ήταν τέτοια εποχή…Άνοιξη του 2010 που επισκέφθηκα για πρώτη φορά κέντρο εξωσωματικής και για να το πω πιο επιστημονικά Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (βέβαια το ίδιο άγχος μου προκαλούσαν τότε και οι δύο ονομασίες). Θυμάμαι ότι καθώς περνούσα την πόρτα του κέντρου κρατούσα το χέρι του άντρα μου κι ενώ από μέσα μου είχα ήδη λιποθυμήσει, απ’έξω μου ήμουν ότι πιο cool έχεις συναντήσει!!!

Θυμάμαι, επίσης, πώς από την πρώτη στιγμή που μας ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εξωσωματική για να ολοκληρώσουμε την οικογένειά μας δεν το κρύψαμε ποτέ!!! Μιλούσαμε “ανοιχτά” με τους φίλους και τους συγγενείς μας για αυτή μας την απόφαση και καμαρώναμε πολύ που υπήρχε έστω η ελπίδα αυτή για να πιαστούμε!!! Οι περισσότεροι ήταν διακριτικοί και υποστηρικτικοί, υπήρχαν βέβαια και αυτοί που μας “συμβούλευαν” να το κρατάμε μυστικό και ότι είναι ντροπή να το λέμε παραέξω!!!

Οι 6 μύθοι της εξωσωματικής!

Ναι, ντροπή!!! Μας μιλούσαν για ντροπή όταν οι ίδιοι επιδείκνυαν την γύμνια τους στα social media απλά για να μαζέψουν Likes!!! Μας μιλούσαν για ντροπή αυτοί που που τάχα ενδιαφερόντουσαν για εμάς για να έχουν απλά να λένε με τον καφέ τους!!! Μας μιλούσαν για ντροπή αυτοί που αυθάδικα και αδιάκριτα μας ρωτούσαν *”ποιος από τους δυο μας φταίει” *που δεν μένω έγκυος!!!! Μας μιλούσαν για ντροπή αυτοί που δεν την είχαν νιώσει ποτέ!!!

Όχι λοιπόν! Δε νιώσαμε ποτέ ντροπή!!! Το μόνο που νιώσαμε και εξακολουθούμε να νιώθουμε είναι περηφάνια!!! Περηφάνια που το παλέψαμε, που μετά από τόσα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα μείναμε ενωμένοι, που καταφέραμε να πραγματοποιήσαμε τον σκοπό μας και να ολοκληρώσουμε την ύπαρξή μας!!!

Και όλοι εσείς που παλεύεται με την υπογονιμότητα,που αποτύχατε, που επιτύχατε  μην χαμηλώνετε αμήχανα το βλέμμα σας σε αδιάκριτες ερωτήσεις από ανενημέρωτους και κολλημένους ανθρώπους!!! Να είστε υπερήφανοι για τις προσπάθειές σας, για τα παιδιά σας και για εσάς!!!!  Να το φωνάζετε !!!

Η υπογονιμότητα και οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πρέπει να πάψουν να αποτελούν ταμπού!!! Τέλος, αναφερόμενη στους άντρες να επισημάνω πως ουδεμία σχέση έχει η υπογονιμότητα με τον “ανδρισμό” τους!!!!

Ντροπή δεν είναι να προσπαθείς να δημιουργήσεις οικογένεια, ντροπή είναι να προσπαθείς να διαλύσεις μια οικογένεια…

Τα φιλιά μου,

Γιώτα.

Πηγή: epaggelmagynaika.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η εξωσωματική γονιμοποίηση και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε!

Tο ημερολόγιο μιας εξωσωματικής…