Φτιάξτε τις πιο τραγανές κοτομπουκιές για τα παιδιά σας!

Tavuk_Nugget (1)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 70 γρ. γαλέτα
  • 70 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αυτό είναι το πιο εύκολο παγωμένο γλύκισμα!

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπάμε (εγώ το κάνω με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα με την παρμεζάνα.
  4. Βουτάμε τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
  5. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.
  6. Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο θερμό αέρα στην 2η θέση από κάτω και ψήνω για 20 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν είναι δική μου. Μου την έδωσε μία φίλη, την δοκίμασα, την βρήκα εξαιρετική και την μοιράζομαι μαζί σας! Για να “πιάσει” καλύτερα η κρούστα βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο και ψήνουμε μετά! Στα 20΄ ελέγχουμε αν είναι έτοιμα (ίσως κάποιοι φούρνοι χρειάζονται λίγο παραπάνω), προσοχή να μην καούν!