Τι χρειαζόμαστε:
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
- 70 γρ. γαλέτα
- 70 γρ. παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- το χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αυτό είναι το πιο εύκολο παγωμένο γλύκισμα!
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπάμε (εγώ το κάνω με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα με την παρμεζάνα.
- Βουτάμε τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
- Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.
- Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο θερμό αέρα στην 2η θέση από κάτω και ψήνω για 20 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή δεν είναι δική μου. Μου την έδωσε μία φίλη, την δοκίμασα, την βρήκα εξαιρετική και την μοιράζομαι μαζί σας! Για να “πιάσει” καλύτερα η κρούστα βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο και ψήνουμε μετά! Στα 20΄ ελέγχουμε αν είναι έτοιμα (ίσως κάποιοι φούρνοι χρειάζονται λίγο παραπάνω), προσοχή να μην καούν!
Συνταγή για χειροποίητα κριτσίνια…
Γρήγορο παγωτό μπανάνα από τον Άκη Πετρετζίκη