Είστε καλεσμένοι σε γάμο; Αυτά είναι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς…

Είστε καλεσμένοι σε γάμο; Αυτά είναι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς…

o-WEDDING-GUEST-facebook

Σε ένα γάμο, καθώς και στη δεξίωση που ακολουθεί, υπάρχουν μερικοί κανόνες που θα πρέπει να τηρηθούν από τους καλεσμένους, ώστε να κυλίσουν όλα ομαλά και να επιδείξουν όλοι τον απαραίτητο σεβασμό στο νέο ζευγάρι. Διαβάστε στη συνέχεια μερικά μικρά πράγματα που πρέπει να προσέξει ένας καλεσμένος.

Ενημερώστε για την παρουσία σας στον γάμο και τη δεξίωση

Πρώτα απ όλα, από τη στιγμή που κάποιος λαμβάνει μια πρόσκληση σε γάμο και στη δεξίωση που ακολουθεί, οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα για το αν θα παραβρεθεί ή όχι. Έτσι επιτάσσει το savoir vivre, ώστε να μπορεί το ζευγάρι να φτιάξει το πλάνο των τραπεζιών, να γνωρίζει για πόσα άτομα πρέπει να ετοιμαστεί φαγητό από το catering, πόσες μπομπονιέρες και δωράκια για τους καλεσμένους πρέπει να προμηθευτεί ή ακόμη για πόσα άτομα πρέπει να παραγγείλει την τούρτα.

Οι καλεσμένοι “παίζουν” με τους όρους που θέτει το ζευγάρι

Αν αποφασίσει να παραβρεθεί στο μυστήριο και στη συνέχεια στη δεξίωση, θα πρέπει να το κάνει σύμφωνα με την πρόσκληση. Αν για παράδειγμα η πρόσκληση απευθύνεται σε ένα πρόσωπο, δεν είναι σωστό αυτό να εμφανιστεί με κάποιο συνοδό και ιδιαίτερα στη δεξίωση, εκτός αν του ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό από το ζευγάρι. Αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια και η πρόσκληση αναφέρει άτομα δύο, τότε θα πρέπει να παραβρεθεί στο γάμο μόνο το ζευγάρι των καλεσμένων χωρίς τα παιδιά. Οτιδήποτε άλλο, θα δημιουργήσει μια σχετική αναστάτωση, ακόμη και παρεξήγηση, αν κάποιοι άλλοι συμμορφωθούν με την πρόσκληση και δεν φέρουν τα παιδιά τους.

Μην απασχολείτε τους μελλόνυμφους την στιγμή που δεν πρέπει

Όταν εύχεται κάποιος στο ζευγάρι καλό είναι να αρκεστεί εκείνη τη στιγμή στις ευχές και να μην απασχολήσει περισσότερο το γαμπρό ή τη νύφη. Έχουν τόσους καλεσμένους να δουν και να ευχαριστήσουν, που δεν θα είναι διαθέσιμοι για συζητήσεις, σχόλια και κουτσομπολιά. Η ουρά στο γνωστό “χαιρέτημα” πρέπει να προχωρά, χωρίς ανώφελες καθυστερήσεις.

Αλλο μεγάλο θέμα είναι τα κουτσομπολιά. Μην σχολιάζετε τις επιλογές που έχουν γίνει, ιδιαίτερα όσο βρίσκεστε ακόμη στο χώρο της εκκλησίας ή της δεξίωσης. Σκεφτείτε ότι όλοι θέλουν το καλύτερο, αν κάτι δεν πάει και τόσο καλά, μην καταδικάζετε τόσο εύκολα τα πάντα και προπάντων μη στενοχωρείτε τους ανθρώπους που σας προσκάλεσαν, θέλοντας να είστε δίπλα τους.

Όταν η εγκυμοσύνη γίνεται τέχνη! (Εικόνες)

Αν θέλετε οτιδήποτε, ή κάτι συμβαίνει, μην το αναφέρετε στον γαμπρό ή τη νύφη, δεν είναι απαραίτητο να τους απασχολήσετε ούτε να τους αγχώσετε με κάτι. Για όλα αυτά μπορούν να ασχοληθούν οι κοντινοί τους άνθρωποι που έχουν ρόλο βοηθητικό εκείνη τη μέρα.

Η ευγένεια πρέπει να χαρακτηρίζει τους καλεσμένους

Η ευγένεια πρέπει να διακρίνει τους καλεσμένους, ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στο service και το προσωπικό. Χρειάζεται και λίγη υπομονή και κατανόηση όταν πρέπει να σερβιριστεί άμεσα μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Επίσης, δεν χρειάζεται να ζητάμε συνεχώς κάτι από τους σερβιτορους και τους βοηθούς ή να μεγαλώνουμε με τις απαιτήσεις μας, το λογαριασμό που θα πληρώσουν οι νεόνυμφοι,

Όταν ξεκινήσει ο χορός, αφήστε πρώτα τις οικογένειες να χορέψουν και αφού περάσουν όλοι από την πρώτη θέση στο χορό, τότε σηκωθείτε και οι υπόλοιποι για να ανάψει το γλέντι.

Όσο για τον στολισμό των τραπεζιών, όταν αποτελείται από κάποια σύνθεση σε γυάλα, συνήθως η γυάλα επιστρέφεται στο ανθοπωλείο, γι αυτό μην παίρνετε τις συνθέσεις φεύγοντας. Με αυτή την κίνηση επιβαρύνετε με κόστος το ζευγάρι. Μπορείτε φυσικά να πάρετε τα λουλούδια ή ακόμη και να τα πετάξετε στην πίστα όταν το κέφι έχει ανάψει.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και κάτι, που μάλλον μόνο στη χώρα μας συμβαίνει. Σε καμιά περίπτωση μην μαζεύετε αποφάγια για τα ζωάκια που έχετε σπίτι σας. Δεν είναι καθόλου ευγενικό να αποχωρείτε με μια σακούλα κόκκαλα για το σκύλο σας!

teleiosgamos.gr

4 χρυσές συμβουλές για τις σχέσεις, από μία χωρισμένη μητέρα

Τι θα μετανιώσουμε έαν δεν κάνουμε με τα παιδιά μας