Φτιάξτε λαχταριστό παγωτό cheesecake χωρίς ζάχαρη!
Ένας απλός τρόπος ν’απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας γλυκό σε μορφή παγωτού, χωρίς τύψεις. Είναι κατάλληλο και για διαβητικούς.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό light
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα 200 γρ. light
- 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
- 10 mini digestive χωρίς ζάχαρη (συσκευασία 70γρ.)
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα χειρός το γιαούρτι με το τυρί κρέμα μέχρι να πετύχουμε ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε ξανά.
- Έπειτα, σπάμε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα και προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε πάλι όλα τα υλικά, να πάνε τα μπισκότα σ’όλο το μείγμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Περίπου, μετά από 1 ώρα βγάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε να σπάσουν τυχόν κρυσταλλάκια. Αυτό επαναλαμβάνουμε άλλη 1 με 2 φορές. Το παγωτό μας είναι έτοιμο!!
- Μπορούμε να το γαρνίρουμε με μαρμελάδα και τριμμμένο μπισκότο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσοι δε βρίσκονται σε δίαιτα, μπορούν να το δοκιμάσουν και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή σιρόπι βύσσινου ή και φράουλας στη θέση της μαρμελάδας.
Πηγή: sintagespareas.gr