Διακοπές με το αυτοκίνητο με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Διακοπές με το αυτοκίνητο με παιδιά προσχολικής ηλικίας

shutterstock_259676963

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μας, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ευκολία αλλά κι η διασκέδαση στα οδικά μας ταξίδια.
Υπάρχουν όμως πάντα μικρές ανάγκες των παιδιών που αν τις αναγνωρίσουμε εγκαίρως και τις καλύψουμε θα κάνουμε τις διακοπές μας πιο «ψύχραιμες» και πιο ευχάριστες για όλους.

Αν ο συνταξιδιώτης σας είναι στην προσχολική ηλικία (ηλικία 4 – 6)

Το παιδί έχει πλέον μάθει ότι υπάρχουν κανόνες και κάθε χώρος έχει άλλους περιορισμούς.
Του αρέσει να είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο και να αναλαμβάνει δουλειές των «μεγάλων».
Η καλύτερη πρόταση είναι η συμμετοχή του παιδιού στην προετοιμασία αλλά και στη διεκπεραίωση του ταξιδιού.

‘Αγιος Παΐσιος: Το γάλα της μάνας είναι φάρμακο

shutterstock_401666749
• Δώστε στο παιδί την ευκαιρία να φτιάξει τη βαλίτσα του και να φορτώσει μαζί σας το αυτοκίνητο. Μια ωραία ιδέα είναι να έχετε ένα ξεχωριστό σακίδιο ειδικά για τις εκδρομές έτσι ώστε να νιώθει ότι ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό.
• Ενημερώστε το από πριν για τον προορισμό και δείξτε του στο χάρτη τη διαδρομή. Είναι καλό να γνωρίζει πόση ώρα θα διαρκέσει το ταξίδι και πόσες στάσεις θα πραγματοποιηθούν. Προγραμματίστε από πριν μία ή δύο μεγάλες (ανάλογα με την απόσταση) στάσεις για να γευματίσετε, να πάτε τουαλέτα, να ξεκουραστείτε και να παίξετε με το παιδί.
• Αναθέστε του μια δουλειά. Πχ Δώστε του να κρατάει τα ψιλά για τα διόδια και την ευθύνη να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις στο τέλος του ταξιδιού.

shutterstock_211943233
• Αν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το παιδί ενοχληθεί από την ακινησία και λύσει τη ζώνη, σταματήστε αμέσως το αυτοκίνητο. Εξηγήστε του τη σοβαρότητα της κατάστασης και ενημερώστε το ότι το αυτοκίνητο δεν θα ξεκινήσει αν δεν φοράτε όλοι τις ζώνες σας. Προφανώς θα πρέπει να τηρείτε κι εσείς αυτόν τον κανόνα και συχνά να λέτε στο παιδί: Μόλις έδεσα τη ζώνη μου κι εγώ, τώρα είμαστε όλοι ασφαλείς κτλ
• Ξυπνήστε το πιο νωρίς το πρωί ή μην το αφήσετε να κοιμηθεί το μεσημέρι, προκειμένου να εξασφαλίσετε κάποιες ώρες ύπνου μέσα στο αυτοκίνητο
• Ακούστε τα αγαπημένα του τραγούδια και τραγουδήστε μαζί του
• Παίξτε παιχνίδια με το παιδί με αφορμή τα εξωτερικά ερεθίσματα

Μικροί και μεγάλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις διακοπές του καλοκαιριού. Ας δώσουμε στα παιδιά μας αφορμές για νέες περιπέτειες και καλούς φίλους.
Καλές διαδρομές!

http://mommy.gr

Το «γάλα της μήτρας» τρέφει το ανθρώπινο έμβρυο κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης

Αιμορραγία στην εγκυμοσύνη δε σημαίνει πάντα αποβολή