Νέα μαμά: Πώς να επιλέξω το κατάλληλο βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου;

Νέα μαμά: Πώς να επιλέξω το κατάλληλο βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου;

κάθισμα αυτοκινήτου

Στο παρακάτω κείμενο σας παρουσιάζουμε τα βασικά σημεία, τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αγοράσετε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Το πιο σημαντικό κριτήριο αγοράς είναι η ασφάλεια του μωρού σας.

Είναι ιδανικό να μπορεί να προσαρμοστεί το κάθισμα σε θέση πλήρους ανάκλισης έξω από το αυτοκίνητο, χωρίς να ξυπνήσει το μωρό σας.

Επιλέξτε ένα κάθισμα, που θα προστατεύει το μωράκι σας από ενδεχόμενες πλευρικές συγκρούσεις, ελέγχοντας ότι υπάρχει αφρώδες υλικό και ρύθμιση της προστασίας του κεφαλιού.

Η βάση Isofix είναι απαραίτητη για το κούμπωμα του καθίσματος. Φροντίστε να είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προστατεύει το κεφαλάκι και τη σπονδυλική στήλη του μωρού σας, όπως επίσης και να το προφυλάσσει από κραδασμούς, που προκαλούν οι λακκούβες στους δρόμους.

Πώς να βάλεις τα παιδιά στο κάθισμα του αυτοκινήτου σε 49 «εύκολα» βήματα

Θα πρέπει, επίσης, να λάβετε υπόψη σας ότι όλα τα παιδιά μέχρι να γίνουν τεσσάρων ετών ή να φτάσουν τα 18 κιλά, πρέπει να κάθονται σε καθίσματα, που βλέπουν προς τα πίσω. Ο λόγος έχει να κάνει με την ανατομία του σώματος ενός μωρού. Σε κάθισμα που κοιτά προς το πίσω, το κέλυφος λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για το σώμα του μωρού σας.

Επιλέξτε επίσης ένα ελαφρύ κάθισμα, το οποίο θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, όταν χρειαστεί να το μετακινήσετε με το μωράκι σας μέσα.

Τέλος, επιλέξτε ένα κάθισμα, που να διαθέτει περιστροφή 360 μοιρών, το οποίο είναι ιδιαίτερα ασφαλές και παράλληλα επιτρέπει στο μωράκι σας να μπαίνει και να βγαίνει άνετα από το αυτοκίνητο!

Σας ευχόμαστε καλές διαδρομές με το μωράκι σας!

Λεωνίδας Κάλφας για το babyradio

Διαβάστε ακόμη:

Τα παιδιά ΠΑΝΤΑ σε παιδικά καθίσματα στο αυτοκίνητο! ΠΑΝΤΑ!

ΟΛΑ για τα παιδικά καθίσματα, αλήθειες και παρανοήσεις!