Διαδικασία
Σε μία κουταλιά σούπας λάδι σοτάρετε το σκόρδο ελαφρά και προσθέτετε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Το αφήνετε να κρυώσει.
Ζυμώνετε το σπανάκι μαζί με τον κιμά και πλάθετε 4 χοντρά μπιφτέκια. Τα βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε με λίγο νερό και τις τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τις ανακατεύετε με ένα κρεμμύδι τριμμένο και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε.
Απλώνετε το ένα τέταρτο του μίγματος πατάτας σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Ετοιμάζετε και τις 4 τηγανίτες πατάτας.
Ψήνετε τα μπιφτέκια σε μαντέμι ή αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο, για 6-8 λεπτά την κάθε πλευρά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε σε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο το δεύτερο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαζί με την καυτερή πιπερίτσα, τη γλυκόξινη σάλτσα, τα ντοματίνια (χοντροκομμένα), αλατοπίπερο και δύο κουταλιές σούπας νερό για 5 λεπτά.
Πάνω στις τηγανίτες πατάτας σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με φυλλαράκια σαλάτας. Βάζετε πάνω από το καθένα λίγη από τη σάλτσα.
Tips
Για τις τηγανίτες διαλέξτε παλιές πατάτες που έχουν περισσότερο άμυλο. Για να κολλήσουν μεταξύ τους στο τηγάνισμα, μην τις αφήσετε να μείνουν καθόλου σε νερό. Όταν τις ανακατέψετε με το κρεμμύδι και πριν τις τηγανίσετε, μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ. Μετά τις αναποδογυρίζετε με ένα καπάκι (όπως την ομελέτα).