Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα
- ½ κουτ. σούπας κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κονσέρβα μαύρα ή κόκκινα φασόλια (400γρ.)
- 200γρ. ρύζι βρασμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- 4 ώριμες ντομάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό μαρούλι
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 80γρ. τσένταρ τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα χτυπάτε με πλάστη ή βαρύ τηγάνι να πλατίνουν και να έχουν περίπου 1½εκ. πάχος. Τα μεταφέρετε σε μπολ, πασπαλίζετε με την πάπρικα, το κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 10 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από τη τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
Κόβετε τις τρυφερές κορυφές από τον κόλιανδρο, τις αφήνετε στην άκρη και ψιλοκόβετε το υπόλοιπο ματσάκι.
Σε μεσαία φωτιά ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε το σκόρδο με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο για 1 λεπτό. Σουρώνετε τα φασόλια, τα προσθέτετε στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε μέσα και το ρύζι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας σποραδικά. Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και τα μισά φύλλα του κόλιανδρου που κρατήσατε, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Κόβετε σε καρεδάκια τις ντομάτες, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα βάζετε μαζί σε μπολ και περιχύνετε με τον χυμό λάιμ. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα φύλλα κόλιανδρου, τα προσθέτετε, αλατίζετε και ανακατεύετε. Κόβετε σε λωρίδες και το μαρούλι και το κοτόπουλο.
Ζεσταίνετε την κάθε τορτίγια για 1 λεπτό σε ζεστό τηγάνι να μαλακώσει και την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Μοιράζετε πάνω σε κάθε τορτίγια από το μίγμα του ρυζιού, τα φασόλια, τις ντομάτες με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί, βάζετε και από 1 κουταλιά γιαούρτι και τυλίγετε τα burritos.