Γιάννης Τσιμιτσέλης: Μιλάει για όλα όσα άλλαξε στη ζωή του η κόρη του Ευαγγελία
Πατέρας της 3 ετών σήμερα Ευαγγελίας, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μιλά για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στη ζωή του ο ερχομός της κόρης του.
Σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ μέλος της οικογένειάς μας, την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Agnotis…
[babyPostAd]Στα γυρίσματα του Bachelor μπήκες σε μια κατάσταση νοσταλγίας της εργένικης ζωής ή είναι ένα κομμάτι της ζωής σου που το έζησες έντονα και το έχεις αφήσει ολοκληρωτικά πίσω;
Πιο πολύ αναπολούσα τα χρόνια του λυκείου και της πενταήμερης. Αυτό ήταν πιο πολύ το κλίμα.
Πώς αλλάζει έναν άντρα ο ερχομός ενός παιδιού; Αλλά και σαν ηθοποιό;
Το επάγγελμα του ηθοποιού έχει να κάνει με το συναίσθημα. Οπότε σε «λεπταίνει» και σε βάζει σε μια διαδικασία συνειδητοποίησης για θέματα που πριν αγνοούσες την ύπαρξή τους, μέχρι να τα βιώσεις. Οπότε στο επαγγελματικό κομμάτι σε επηρεάζει πολύ και θετικά, γιατί πλέον αντιμετωπίζεις τα πράγματα και με μια μεγαλύτερη τρυφερότητα.
Λένε πως «ο στρατός σε κάνει άντρα». Μήπως τελικά η έλευση ενός παιδιού είναι που σε κάνει άντρα;
Το «γίνεσαι άντρας μετά το στρατό» μπορεί να ίσχυε όταν πήγαιναν όλοι στα 18 τους. Τώρα μπορεί κάποιος να πάει στα 30 του και να έχει πίσω του χρόνια δουλειάς, ίσως και τη δική του οικογένεια. Οπότε πλέον δεν ισχύει. Από εκεί και πέρα, η απόκτηση ενός παιδιού σού φέρνει ευθύνες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που φανταζόσουν πριν τον ερχομό του. Το να εξαρτάται μια ζωή τόσο άμεσα από εσένα, ο τρόπος που μεγαλώνει, η ευθύνη που έχεις για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και τα εφόδια που θα έχει για να βγει στην κοινωνία αργότερα, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα. Οπότε, ναι, το παιδί φέρνει μια ολοκλήρωση. Σε θεωρητικό βαθμό, μπορεί όλοι να θεωρούν πως το αντιλαμβάνονται με κάποιον τρόπο. Αλλά θα πρέπει να το βιώσουν για να το καταλάβουν.
Σοκαρίστηκες όταν ήρθε;
Όχι, τίποτε δεν με σοκάρει εύκολα. Γιατί πάντα υπάρχει αυτό που λες, «εντάξει, δεν είμαι ο πρώτος». Όλοι όσοι έχουν παιδιά το έχουν περάσει αυτό.
Είχες φίλους με παιδιά που σε είχαν προετοιμάσει;
Όχι, δυστυχώς, δεν είχα.
Μιλώντας με την Τόνια Σωτηροπούλου, με την οποία συμπρωταγωνιστείτε στο Bachelor, μου έλεγε πως δύσκολα θα ήταν σε μια σχέση με άτομο εκτός χώρου, αφού δύσκολα θα μπορούσε να την αφουγκραστεί. Το ίδιο ισχύει και για σένα; Είναι πιο εύκολο για έναν ηθοποιό να είναι με έναν άνθρωπο που κινείται στον ίδιο χώρο;
Όταν έχεις κοινές αναφορές, κοινή απασχόληση, κοινές ανησυχίες, σαφώς και είναι πιο εύκολο. Από εκεί και πέρα, η δυσκολία που έχει κάθε σχέση εξομαλύνεται σύμφωνα με όσα νιώθεις. Θεωρώ πως είναι ένα βήμα πιο εύκολο, αν λάβουμε υπόψη την καθημερινότητα και το πρόγραμμα. Ακόμη και το θέμα της συζήτησης. Υπάρχουν συνάδελφοί μου που λένε πως δεν θα μπορούσαν να επιστρέφουν στο σπίτι και να συζητούν για άλλα θέματα, μακριά από τη δουλειά. Από την άλλη, δεν θεωρώ πως θα μπορούσα να μοιραστώ τη ζωή μου μόνο με μια ηθοποιό στο επάγγελμα.
Παράλληλα, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, υπάρχει η ατομικότητα και ο εγωισμός. Πώς μπορείς να τα αποτρέψεις και να μη ζεις σε μια ανταγωνιστική σχέση;
Αυτός ο ανταγωνισμός από το Ένα Λαμπρό Αστέρι με Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ είναι σχηματικός. Δεν νομίζω πως μπορεί να παίζει τόσο πολύ.
Ναι, αλλά με τη χειραφέτηση της γυναίκας και την ισότητα σε όλους τους τομείς, δεν έχει ενισχυθεί ο ανταγωνισμός; Η γενιά μας είναι ίσως η πρώτη που το βιώνει αυτό.
Είναι ανάλογα με το χαρακτήρα του καθενός. Ο ανταγωνισμός μπορεί να υπάρχει σε ένα ζευγάρι ανεξαρτήτως επαγγέλματος.
Πηγή: peoplegreece.com