Για το κέικ:
- βούτυρο για άλειμμα
- 2 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 κ. γλυκού σκόνη κακάο
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 3/4 φλ. ηλιέλαιο
- 1 φλ. αριάνι
- 1 κ. γλυκούεκχύλισμα βανίλιας
- 25 gr κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το frosting:
- 280 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μπάρες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 kg ζάχαρη άχνη
- 2 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. καρύδια πεκάν τριμμένα
Διαδικασία
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με βούτυρο δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 cm, στρώσε στη βάση τους αντικολλητικό χαρτί, βουτύρωσέ το και πασπάλισε λίγο αλεύρι.
- Σε εένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο τη baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και πρόσθεσε προσεκτικά το ηλιέλαιο.
- Άρχισε να προσθέτεις στο μείγμα αυγών το αλεύρι σιγά-σιγά, εναλλάσσοντας τις δόσεις με το αριάνι.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα πρόσθεσε και το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα.
- Μοίρασε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήσε για περίπου 40 λεπτά, άφησέ τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Με προσοχή αφαίρεσε τα κέικ από τα ταψιά, βγάλε το αντικολλητικό χαρτί και άφησέ τα κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.
- Στο μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τα pecans.
- Άπλωσε μια στρώση του frosting πάνω στο ένα κέικ, καπάκωσε το με το δεύτερο κέικ και άπλωσε όλο το υπόλοιπο frosting γύρω-γύρω, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο.
Τα πιο αγαπημένα της εβδομάδας