Αν είστε λάτρεις του παγωτού αυτή η συνταγή για φρουτοπαγωτό θα σας ξετρελάνει! Τολμήστε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα δροσερό, γευστικό, θρεπτικό αλλά και χαμηλά θερμιδικό επιδόρπιο παγωτού.
Υλικά
- Παγωμένα κομμάτια φρούτου (ακτινίδιο, πορτοκάλι, μπανάνα, καρπούζι το μέρος χωρίς τα κουκούτσια, πεπόνι, μάνγκο, φράουλα)
- Μια μπάρα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα (κατά προτίμηση)
- Ξυλάκια παγωτού
- Μπωλ για το μπενμαρί
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε κομμάτια φρούτου σε ροδέλες, περνάμε τα ξυλάκια του παγωτού κατά μήκος των μεγάλων κομματιών φρούτου ή καρφώνουμε σε λεπτό καλαμάκι τα μικρά κομματάκια φρούτων (σαν σουβλάκι φρούτων). Στην συνέχεια, τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Όσο πλησιάζει η ώρα να βγάλουμε τα φρούτα από τη κατάψυξη, λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπενμαρί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Απομακρύνουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και βυθίζουμε τα ξυλάκια με τα φρούτα για 5 δευτερόλεπτα, μία ή δυο φορές!
Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε τα σε κουτάκι μέσα στη κατάψυξη, για να γλυκάνετε τη παρέα σας!