Επικοινωνήστε με το μωράκι σας πριν τη γέννηση…

Επικοινωνήστε με το μωράκι σας πριν τη γέννηση…

prebirth-baby-talk

Νιώθει το άγγιγμα σας!

Είναι τόσο συνηθισμένη κίνηση, που ούτε καν την σκέφτεστε. Κάθε τόσο, ασυναίσθητα, χτυπάτε ελαφρά ή τρίβετε την κοιλιά σας απαλά ή ακόμα και μιλάτε στο μωράκι σας κάθε φορά που σας σκουντάει ή σας κλωτσά. Με αυτόν τον τρόπο, αυτόματα υποθέτετε πως το μωράκι σας μπορεί να σας ακούσει και να σας νιώσει. Είναι αλήθεια!

Στην πραγματικότητα, το μωράκι σας αντιλαμβάνεται εξωτερικά ερεθίσματα ήδη από τη 15η εβδομάδα και ανταποκρίνεται σε εξωτερικούς ήχους από την 25η εβδομάδα. Η μήτρα είναι ένα μέρος που συγκεντρώνει πολλούς θορύβους μαζί, όπως το χτύπο της καρδιάς σας, την αναπνοή σας, ακόμα και την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες σας ή τα πεπτικά αέρια, που μπορούν να εντοπιστούν από το μωρό σας.

Η φωνή σας είναι πολύ σημαντική για το μωρό σας

Μιλώντας, διαβάζοντας και τραγουδώντας, το μωράκι σας επικοινωνεί μαζί σας ακόμα και πριν τη γέννηση. Παρόλο που δεν μπορεί να καταλάβει, δεν έχει σημασία του τι λέτε, αλλά το πώς το λέτε. Ο τόνος της φωνής σας όταν μιλάτε και όταν τραγουδάτε το αγαπημένο σας τραγούδι, θα το κάνει να σας αναγνωρίσει όταν γεννηθεί.

Όμως είναι η φωνή σας που πραγματικά θα αιχμαλωτίσει την προσοχή του, ηχώντας μέσα στο αμνιακό υγρό, σε τέτοιο σημείο που λίγη ώρα μετά τη γέννηση, το νεογέννητό σας θα βρει ζεστασιά στη φωνή σας. Γιατί να μη δώσετε και στον μπαμπά ένα προβάδισμα. Μπορεί κι αυτός να μιλά στην κοιλίτσα σας. Ίσως στην αρχή να του φανεί παράξενο το συναίσθημα αλλά τελικά αξίζει τον κόπο το μωρό σας να νιώσει οικεία με τη φωνή του μπαμπά από πολύ νωρίς.

Χαϊδεύοντας ελαφρά ή τρίβοντας την κοιλιά σας, ασκείτε μια πολύ μικρή πίεση και το μωράκι σας μπορεί να ανταποκριθεί κλωτσώντας. Οι παλμοί της καρδιάς σας μπορεί επίσης να του πουν πολλά για τα αισθήματά σας. Στην πραγματικότητα, όσο αυτό μεγαλώνει μέσα στη μήτρα, αντιλαμβάνεται όλο και πιο πολλά πράγματα και γίνεται πιο ευαίσθητο στην εξωτερική πίεση, ώστε ακόμα κι αν ακουμπήσετε ένα βιβλίο στην κοιλιά σας, μετά από λίγο μπορεί να ακολουθήσει κάποια αντίδραση!

Έρευνες έχουν δείξει ότι από την 32η κιόλας εβδομάδα, το μωρό σας μπορεί ήδη να καταγράψει στη μνήμη του ένα μουσικό κομμάτι που ακούει συχνά και θα καταλαβαίνει από τους χτύπους της καρδιάς σας και την αναπνοή σας, τι αισθάνεστε κι εσείς όταν το ακούτε. Αναφέρεται συχνά ότι η ίδια μουσική που ακούει το μωράκι σας στη μήτρα, μπορεί αργότερα όταν γεννηθεί να το ηρεμεί.

Βρείτε λοιπόν χρόνο για να του μιλάτε ή να του τραγουδάτε, χαϊδεύοντας απαλά την κοιλιά σας. Το καλύτερο είναι ότι θα είναι διασκεδαστικό και για τους δυο σας.

http://paidiatros.com

Διαβάστε ακόμη:

“Μόλις κατέστρεψες το παιδί σου. Συγχαρητήρια! ”

Στον άντρα μου: «Γιατί δεν σε αγαπώ όπως παλιά…»

5 φράσεις των παιδιών που πληγώνουν τους γονείς