Όταν γινόμαστε γκρινιάρες…
Ναι μας κατηγορούν πώς γκρινιάζουμε αρκετά, αλλά ποιος ορίζει το μέτρο σ ‘αυτό;
Επίσης, από πότε η έκφραση της άποψής μας, οι ανασφάλειες και τα παράπονα μας, χαρακτηρίζονται ως γκρίνια. Η αλήθεια είναι πώς μπορεί να το κάνουμε με μία δόση υπερβολής αλλά δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει; Μπορεί οι ορμόνες, τα μοντέλα της Victoria Secret που έχουν θέσει τον πήχη πολύ υψηλά, οι άλλοι, ίσως λίγο και εμείς, το αποτέλεσμα είναι πάντως πώς οι άντρες τυχαίνει πολλές φορές να μας κοιτούν περίεργα στο άκουσμα των φόβων μας.
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Tι ρόλο παίζει η ηλικία;
Συγκεντρώσαμε τις πιο γνωστές ανησυχίες που μας χαρακτηρίζουν ως «γκρινιάρες»:
• Το θέμα των κιλών: Έχετε πάρει μερικά κιλά και δεν έχετε ξεκινήσει διατροφή ή γυμναστήριο αλλά ούτε έχετε και διάθεση να κάνετε κάτι για να βελτιώσετε την εικόνα σας. Ωστόσο, οι τύψεις δεν σας αφήνουν να ησυχάσετε και ψάχνετε ένα κομπλιμέντο να σας εφησυχάσει. Προσπαθήστε να ελέγξετε τα συναισθήματα σας και να βρείτε τρόπους να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας.
• Με το ζόρι ρομαντικός: Συχνά πίσω από την έκφραση ‘δεν είναι ρομαντικός’ κρύβονται κάποιες ανασφάλειες. Πολλές φορές στην αρχή πέφτετε στην παγίδα να αναζητήσετε περισσότερα κομπλιμέντα ή να σας πει πόσο σας αγαπάει. Μήπως, τελικά θέλει το χρόνο του για να εκδηλώσει τα συναισθήματα του; Το ότι δεν είναι εκδηλωτικός δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για εσάς.
• Είσαι αυτό που δείχνεις: Μπορεί μια γυναίκα να είναι αντικειμενικά πανέμορφη αλλά να μην έχει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν τις τέλειες αναλογίες αλλά έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση και αναδεικνύουν τέλεια την θηλυκότητα τους. Για αυτό μην αναρωτιέστε τι έχω εμφανισιακά αλλά ενισχύστε την αυτοπεποίθηση σας.
• Αποφύγετε τις συγκρίσεις: Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετικές ιδέες και πιστεύω. Δεν υπάρχει λόγος να χάνεστε ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. Δεν νομίζω να του αξίζει να τον βάζετε σε μια διαδικασία σύγκρισης.
• Μην κάνετε κριτική: Όταν δεν σας αρέσει η συμπεριφορά κάποιου τότε απλά εξηγήστε του τι ακριβώς δεν σας αρέσει και ποια συναισθήματα σας δημιουργεί. Βοηθήστε τον άλλον να καταλάβει ποια πράγματα σας αρέσουν και ποια όχι. Αποφύγετε να κάνετε κριτική και χαρακτηρισμούς (ειδικά τους γνωστούς χαρακτηρισμούς).
Να θυμάστε πως η εικόνα μας πηγάζει από τον εσωτερικό μας κόσμο. Αγαπήστε τον εαυτό σας και πιστέψτε σ’ αυτόν. Να είστε περήφανοι για αυτό που είστε και για αυτά που κάνετε. Νιώστε ευγνωμοσύνη και χαρά και για τα πιο μικρά πράγματα που σας προσφέρει ο σύντροφός σας.
6 συμβουλές για να μην κάνετε περιττά έξοδα στον γάμο σας!
Μπαμπάδες: Αυτά είναι τα 8 παράπονα που θέλουν ΣΙΓΟΥΡΑ να κάνουν!