Λαχταριστή Σοκολατένια Pizza, από τον Άκη Πετρετζίκη!

Σοκολατένια Pizza

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d1 ώρα

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f8038647406   Μερίδες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6  Βαθμός Δυσκολίας 2

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 135+270 γρ. αλεύρι γ.o.x.
  • 85 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 1/4 κ.γ. αλάτι
  • σιμιγδάκι ψιλό για το ζυμάρι

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 ανανά και 2 μπανάνες σε κομματάκια
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 100 γρ. ξηροί καρποί
  • ζαχαρωτά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ αλεύρι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
  • Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά μαζί με το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίζουμε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
  • Σε ένα πάγκο ρίχνουμε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξουμε τα ζυμάρια μας χωρίς να κολλήσουν. Ρίχνουμε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι από πάνω. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Εάν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίχνουμε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
  • Το κάθε φύλλο το βάζουμε πάνω σε ένα ανάποδο ταψάκι, πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
  • Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας όπως, τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας.
  • Ανοίγουμε το φούρνο και με προσοχή σπρώχνουμε την πίτσα από το κρύο ταψάκι στο καυτό που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλουμε).
  • Ψήνουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρούμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστε ακόμη:

Συνταγή για αρχάριες: Πανεύκολο cheesecake oreo, για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Σήμερα φτιάχνουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ κέικ σοκολάτας!

Για σήμερα σας προτείνουμε λαχταριστές κρέπες με πραλίνα!