Πεντανόστιμο και υγιεινό, το τέλειο γεύμα για το μωράκι μας!
Υλικά:
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ¼ μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
- 1 σκόρδο (σε σκόνη ή φρέσκο)
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 φλιτζάνι μελιτζάνα, σε κύβους
- ½ φλιτζάνι πράσινο ή κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια, σε κύβους
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
- ¼ κούπα quinoa
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- Φρέσκο βασιλικό και / ή μαϊντανό (προαιρετικά)
- 1-2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνας (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη μελιτζάνα, τη γλυκιά πιπεριά, το κολοκυθάκι, την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, την quinoa και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου η quinoa “ανοίξει” και τα λαχανικά είναι τρυφερά. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα βότανα και το τυρί. Βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει πουρές , προσθέτοντας επιπλέον ζωμό λαχανικών ή νερό, αν χρειαστεί.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή