Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε ώστε το μωρό να μην κληρονομήσει το σύνδρομο Λέι από το οποίο έπασχε η μητέρα το οποίο επηρεάζει τη ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να πεθάνουν δύο μωρά της οικογένειας. Για το λόγο αυτό ζήτησαν τη βοήθεια από Αμερικανούς ερευνητές του κέντρου αναπαραγωγής New Hope στη Νέα Υόρκη. Η γέννα έγινε στο Μεξικό καθώς εκεί δεν υπάρχουν κανόνες και απαγορεύσεις.
Το μωρό γεννήθηκε σε ένα ζευγάρι από την Ιορδανία. Ο πυρήνας του ωαρίου της μητέρας όπου βρίσκεται το DNA απομακρύνθηκε με μεταφέρθηκε στο ωάριο δωρήτριας. Στην συνέχεια το ωάριο γονιμοποιήθηκε τεχνητά από το σπέρμα του πατέρα Μαχμούντ Χασάν.
Ο μικρός Αμπραχίμ ήρθε πριν από πέντε μήνες στη ζωή. Ο επικεφαλής της ομάδας Τζον Ζάνγκ και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μία μέθοδο δημιουργώντας πέντε έμβρυα, εκ των οποίων μόνο το ένα αναπτύχθηκε φυσιολογικά.
Αφαίρεσαν τον πυρήνα ωαρίου της Σαμπάν και το αντικατέστησαν με τον πυρήνα ωαρίου άλλης γυναίκας, με αποτέλεσμα το μεν πυρηνικό DNA να ανήκει στη βιολογική μητέρα του παιδιού και το μιτοχονδριακό DNA στη δότρια. Μέχρι στιγμής, ο Αμπραχίμ είναι απολύτως υγιής και δεν έχει εμφανίσει σημάδια της θανατηφόρου νόσου.
Η μέθοδος αυτή δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ και για αυτό η ομάδα αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Μεξικό. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κατηγορήσουν τους επιστήμονες ότι παίζουν το Θεό. Ο δρα Ζανγκ, ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι «η πράξη του είναι ηθική για να σώσει μια ζωή». Φυσικά υπήρξαν και επιστήμονες που έσπευσαν να χαιρετήσουν τη μέθοδο.
ΠΗΓΗ: Crashonline.gr