Εννιά τροφές με περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα
Το πολύτιμο μέταλλο είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, για την προστασία από τις κράμπες, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος.
1. Κίτρινη κολοκύθα
Ένα φλιτζάνι παρέχει 582 mg καλίου.
2. Ενταμάμε (φασολάκια σόγιας)
Ένα φλιτζάνι παρέχει 676 mg καλίου. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, αφού παρέχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για μυϊκή ανάπτυξη.
3. Πατάτες
Μια γλυκοπατάτα παρέχει 542 mg καλίου, ενώ μια λευκή 941 mg. Τόσο η γλυκοπατάτα όσο και η λευκή πατάτα είναι επίσης καλές πηγές βιταμίνης Α.
4. Σέσκουλο
Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σέσκουλο παρέχει 961 mg καλίου. Το λαχανικό είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Κ και C.
5. Παντζάρι
Ένα φλιτζάνι παρέχει 518 mg καλίου. Είναι επίσης καλή πηγή φυλλικού οξέος, μαγγανίου, χαλκού, φυτικών ινών, μαγνησίου, φωσφόρου, βιταμίνης C, σιδήρου και βιταμίνης Β6.
6. Σάλτσα ντομάτας
Ένα φλιτζάνι παρέχει 728 mg καλίου.
7. Μαύρα φασόλια
Ένα φλιτζάνι παρέχει 739 mg καλίου. Είναι καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, σιδήρου, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, χαλκού και ψευδαργύρου.
8. Λευκά φασόλια
Ένα φλιτζάνι παρέχει 1.189 mg καλίου. Παρέχουν επίσης πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καθώς και πληθώρα βιταμινών και μετάλλων.
9. Καρπούζι
Δύο φέτες παρέχουν 641 mg καλίου. Επίσης, το λυκοπένιο που περιέχει το καρπούζι έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση.
Πηγή: iPaideia
Το διαβάσαμε στο:ourlife.gr