Eίναι φυσιολογικό που το νήπιο μου τρώει με το ζόρι;

Eίναι φυσιολογικό που το νήπιο μου τρώει με το ζόρι;

το νήπιο μου τρώει με το ζόρι

Σίγουρα. Τα μικρά παιδιά τσιμπολογούν με μικρή όρεξη, έχοντας απώλεια προσοχής, και συνεχώς μεταβαλλόμενες διαθέσεις, γι ‘αυτό μπορεί να φαίνεται σαν να μην τρώνε αρκετά. Αλλά όσο το μικρό παιδί σας αναπτύσσει σωστά το βάρος του, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι μια χαρά.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Προσφέρετέ του επιλογές με υγιεινά γεύματα σε ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας και αφήστε το να φάει ό,τι θέλει. Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά εξισορροπούν τη διατροφή τους σε διάστημα μερικών ημερών.

Μερικές φορές τα παιδιά “κολλάνε” σε ένα φαγητό και θέλουν να τρώνε μόνο αυτό για μέρες. Μην ανησυχήσετε. Προσφέρετε του αυτό που θέλει και να είστε σίγουρη πως οι διατροφικές του επιλογές θα αλλάξουν και πάλι. Μπορεί να χρειαστεί μέχρι να παρουσιάσετε ένα καινούριο φαγητό μέχρι και 10 φορές, μέχρι να αποφασίσει να το φάει.

Μια κουταλιά για τη μαμάαα, μια για τον μπαμπάαααα…

Για να είστε σίγουρη πως το παιδί παίρνει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται, μπορείτε να αναμίξετε κάποια φαγητά. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε μπρόκολα μέσα στα αγαπημένα του μακαρόνια, αν και καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες τεχνικές. Αποφύγετε να δίνετε μπισκότα ή άλλα σνακ για να συμπληρώσετε το κενό, καθώς μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το να σταματήσει το παιδί να τρώει υγιεινές τροφές και να προτιμάει μόνο μπισκότα.

Για τα νήπια το φαγητό, πέρα από διατροφή, αποτελεί και τρόπο εξερεύνησης αλλά και παιχνίδι.  Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του όσο μαγειρεύετε, ώστε να δει από την αρχή ολόκληρη την διαδικασία και να παίξει κι όλας βοηθώντας σας!

Το ξέρουμε οτι είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει ν αντισταθείτε στην ανάγκη σας να πιέσετε το παιδί να φάει “λίγο ακόμη”. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να το κάνετε ακόμη πιο απρόθυμο να φάει, καθώς τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία αναζητούν την ανεξαρτησία τους. Ακόμη κι αν σας κάνει το χατήρι όμως και φάει, μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα και να καταλήξετε με κάποια διατροφική διαταραχή…

Εμπιστευτείτε λοιπόν τα παιδιά σας και αφήστε τα να επιλέγουν μόνα τους το τι και το πότε θα τρώνε! 

Πηγή: babycenter.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Baby-Led Weaning: Το μωρό μας δείχνει το δρόμο της διατροφής του

Οι πρώτες στερεές τροφές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε