Πρόσφατη αμερικανική επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το κολατσιό είναι ένας από τους παράγοντες που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παιδικής παχυσαρκίας.
Η εν λόγω έρευνα που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζινέτ Ικόβικς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ, τονίζει ότι αυτό ισχύει ακόμα και για την περίπτωση που τα παιδιά έχουν πάρει πρωινό τα οποία συγκριτικά με τους συμμαθητές τους που δεν έχουν τη συνήθεια του κολατσιού, έχουν χαμηλότερο βάρος.
Όσο για τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό ή κολατσιό, έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να βάλουν παραπανίσια κιλά, σε σχέση με τους μαθητές που τρώνε ουσιαστικά διπλό πρωϊνό, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.Προηγούμενη μελέτη μάλιστα είχε συσχετίσει το πρωινό και το κολατσιό με την καλύτερη υγεία αλλά και με καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν τα παιδιά να τρώνε πρωϊνό, στο σπίτι, στο σχολείο ή -ακόμη καλύτερα- και στα δύο. «Όσον αφορά τη σχέση πρωινού και βάρους, η μελέτη μας δείχνει ότι δύο πρωινά είναι καλύτερα από κανένα», ανέφεραν. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τη συμμετοχή 600 μαθητών από 12 σχολεία και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό για θέματα παιδικής παχυσαρκίας “Pediatric Obesity”.
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr