Πώς να σταματήσετε το κλάμα του νεογέννητου μωρού σας
Οι πρώτες μέρες του μωρού στο σπίτι είναι συνήθως δύσκολες αφού ως νέες μαμάδες καλείστε να ανακαλύψετε τον κόσμο του μωρού σας και να κατανοήσετε τις ανάγκες του. Το κλάμα του είναι ο μόνος τρόπος για να σας ζητήσει κάτι και εσείς πρέπει να βρείτε τρόπο να το κάνετε να σταματήσει και να αισθανθεί καλύτερα.
Βρείτε το λόγο που κλαίει το μωρό σας
Είναι απόλυτα φυσιολογικό το μωρό να κλαίει μέσα στη μέρα καθώς όπως προαναφέρθηκε είναι ο τρόπος του να ζητήσει και να επικοινωνήσει μαζί σας. Συνήθως, τα βρέφη κλαίνε επειδή πεινάνε, διψάνε ή πονάνε, κουράζονται ή απλά βαριούνται. Τις πρώτες φορές ίσως πρέπει να κάνετε αρκετές δοκιμές για να το χαλαρώσετε. Σιγά-σιγά όμως θα έχετε πιο άμεση αντίδραση.
Μέθοδος ελεγχόμενου κλάματος: Ο ψυχικός τραυματισμός των βρεφών
Μήπως φταίνε οι κολικοί;
Τα πονάκια στην κοιλίτσα του μωρού είναι σύνηθες φαινόμενο και εμφανίζονται μετά τις 40 μέρες έως και τους 3 μήνες. Το μωρό σας θα αρχίσει να κλαίει όταν αρχίσουν οι κολικοί, θα τραβάει τα ποδαράκια του και θα δείχνει τη δυσαρέσκειά του. Η δύσκολη ώρα είναι συνήθως το απόγευμα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το μωρό σας να αισθανθεί καλύτερα. Προφανώς, η συμβουλή του παιδίατρου είναι πάντα χρήσιμη και κυρίως καθησυχαστική για τη μαμά.
Το ένστικτο της μητέρας
Το μητρικό ένστικτο είναι πολύ βοηθητικό για την αντιμετώπιση του κλάματος. Μία μαμά δεν καταλαβαίνει μόνο τους λόγους που κλαίει το μωρό της, αλλά το νιώθει κιόλας. Μόνο εκείνη μπορεί να διακρίνει το διαφορετικό κλάμα, αφού ξέρει καλύτερα απ’ όλους το μωρό της. Το ένστικτό της τη βοηθάει να καταλάβει αν το παιδί πεινάει, έχει πονάκια ή απλά θέλει την προσοχή της.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πανικός από μέρους σας δεν θα βοηθήσει το μωρό. Αντίθετα θα εντείνει την ένταση και το κλάμα. Μία αγκαλιά και η μυρωδιά της μαμάς είναι σίγουρα καθησυχαστικά για το μωρό.
Πηγή: 4moms.gr