Παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς!

vtia

Υλικά:

  • 8 αυγά
  • 2 γιαουρτάκια αγελαδινά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:

– Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά, τα γιαούρτια, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
– Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
– Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να μην κολλάει στα δάχτυλα.
– Ανοίγουμε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια με πάχος 0.5 cm.
– Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, και μετά σε μικρότερα κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.

2 (1)

Παίρνουμε ένα κομμάτι ρόμβου, κάνουμε μια σχισμή στη μέση και περνάμε τη μια κορυφή του ρόμβου μέσα από τη σχισμή.

5

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε όλα τα ωτία.

DSC05523-001_thumb[2]

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή σας όρεξη! 

Βασιλειάδου Ευθυμία για το babyradio.gr

Διαβάστε ακόμη: