Είμαστε φτιαγμένοι από την φύση μας διαφορετικά και τα πρόσωπα όλων των ανθρώπων δεν είναι συμμετρικά.
Μερικά αυτιά μερικών ανθρώπων είναι πιο πεταχτά από κάποιων άλλων.Για πολλά παιδιά τα πεταχτά αυτιά μπορεί να γίνουν αντικείμενο έντονου σχολιασμού και να τους οδηγήσει σε απομόνωση, κακή ψυχολογία και χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Τα πεταχτά αυτιά δεν δημιουργούν προβλήματα στην ακοή απλά δημιουργούν προβλήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.
Το 2% του πληθυσμού της χώρας μας γεννιέται με πεταχτά αυτιά και εννοείται τις περισσότερες φορές παίζει μεγάλο ρόλο και η κληρονομικότητα.
Ποιες θεραπείες μπορείτε να ακολουθήσετε;
Η πιο γνωστή μέθοδος αντιμετώπισης είναι η πλαστική χειρουργική γνωστή ως ωτοπλαστική, αλλά συνήθως γίνεται μετά την ηλικία των 5 καθώς το πτερύγιο του αυτιού είναι πιο σκληρό και μπορεί να αναπλαθεί με μεγαλύτερη επιτυχία.
Βέβαια τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει προχωρήσει και υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που δεν χρειάζονται χειρουργικό μαχαίρι.Πρόκειται για έναν ειδικό νάρθηκα που προσαρμόζεται στα αυτιά του παιδιού από τους γονείς έπειτα από ειδικές οδηγίες και βοηθάει τα αυτιά να πάρουν ένα συγκεκριμμένο σχήμα ενώ ακόμη αναπτύσσονται.
Όσο νωρίτερα προσαρμόσετε τον νάρθηκα τόσο λιγότερο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να το φοράει το παιδί σας.
Αν το πρόβλημα είναι αρκετά εμφανές και δεν διορθώνεται με νάρθηκα τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την ωτοπλαστική η οποία μετά το χειρουργείο επιτρέπει στο παιδί να πάει στο σπίτι του την ίδια μέρα.
babyradio.gr- netdoctor.co.uk.- Μετάφραση:Γκαλίτσιου Μαριάννα
Ποιες οι πιθανότητες να γεννηθεί το μωρό μου με «λαγόχειλο» και ποιες οι αιτίες;
Ο διαβήτης κύησης είναι πιο συχνός όταν κυοφορείται αγόρι
Συχνοουρία στα παιδιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε