Υλικά συνταγής
- 2 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 5 κ.σ. βούτυρο
- ¾ φλιτζ. γάλα ζεστό
- ⅓ φλιτζ. ζάχαρη
- ¾ κ.σ. αλάτι
- 5 φλιτζ. αλεύρι
- πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
- λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα για επικάλυψη
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο νερό. Το κρατάμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το 1 αυγό, τον κρόκο, την μαγιά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και με ποτήρι ή κουπατ μεγάλο κόβουμε κυκλικές βάσεις. Στις μισές αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και βάζουμε ένα κουταλάκι πραλίνα φουντουκιού στο κέντρο. Καλύπτουμε με τις άλλες μισές βάσεις. Τα αφήνουμε στην άκρη να σταθούν για 1 ώρα ακόμη.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα της αρεσκείας μας και αλείφουμε από πάνω τα ντονατς. Σερβίρουμε.
Τα πιο αγαπημένα της εβδομάδας