Υλικά συνταγής
- 500γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 500γρ. χοιρινό ψαχνό
- 500γρ. μοσχάρι από σπάλα
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 450γρ. κεφαλοτύρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα κρέατα σε μπουκιές και τα ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και μέσα τα κρέατα όπως τα ετοιμάσαμε. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το κεφαλοτύρι κομμένο σε ζάρια. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα με σπάγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες (ανάλογα με τα κρέατα).
- Έπειτα ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Εναλλακτικά ψήνουμε σε γάστρα. Σερβίρουμε το φαγητό με το ζουμάκι του.
Τα πιο αγαπημένα της εβδομάδας