Υλικά
-
- 1 νεροπότηρο πλιγούρι ψιλό
- ¾ ποτηριού νερό βραστό
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση του κιμά
- ½ κιλό κιμά χοιρινό
- 2-3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη κανέλα σε σκόνη
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Ρίχνετε σε ένα μπολ το πλιγούρι, το κρεμμύδι, λίγο αλατοπίπερο, το βραστό νερό, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.
Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με κανέλα και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να πιει τα υγρά του. Στο τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
Για να φτιάξετε τις κούπες: Ζυμώνετε το πλιγούρι και παίρνετε κάθε φορά ένα κομματάκι στο μέγεθος καρυδιού, το πλάθετε στρογγυλό και κάνετε στη μέση μια τρύπα, που γεμίζετε με κιμά. Κλείνετε την τρύπα με το πλιγούρι, αφήνετε την κούπα στην άκρη και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τηγανίζετε τις κούπες σε καυτό λάδι για περίπου 5 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές με λεμονάκι.