Τα μωρά λατρεύουν τη γεύση της ψημένης γλυκοπατάτας επικαλυμμένης με παρμεζάνα και φασκόμηλο. Το ψήσιμο της γλυκοπατάτας εντείνει την φυσική γλυκύτητα. Στα πολύ μικρά παιδιά, βεβαιωθείτε ότι έχουν κοπεί αρκετά μεγάλες ώστε το παιδί να μπορεί να κρατάει εύκολα στο χεράκι του κάθε κομμάτι, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πνιγμονής.
Χρόνος ετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Μερίδες : 8
Κατάλληλο για ηλικίες: Από 6 μηνών
Υλικά:
- 800 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες στο σχήμα της φωτογραφίας
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας cornflour
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνα
- 3 μεγάλα φύλλα φασκόμηλου, τεμαχισμένα (προαιρετικά)
- Λίγο αλάτι και πιπέρι για βρέφη άνω του 1 έτους
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C
- Τοποθετήστε τις κομμένες γλυκοπατάτες σε ταψί. Προσθέστε το λάδι και το cornflour και ανακατέψτε μαζί.
- Ψήστε για 20 λεπτά, και αναποδογυρίστε τις μετά από 15 λεπτά. Προσθέστε την παρμεζάνα και το φασκόμηλο (αν χρησιμοποιείτε) και βάλτε τα για 3 έως 4 λεπτά ξανά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή